Tulcea: Trei medii generale de 10 la evaluarea națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate au fost obținute de absolvente ale Școlii Alexandru Ciucurencu, elevele fiind prezențe obișnuite la fazele naționale ale olimpiadelor de limba română și matematică.

În acest an 2274 de elevi s-au prezentat la examenul de limba română și 2278 la cel de matematică. „Este adevărat că la nivel județului nostru s-au înregistrat printre cele mai puține note de 10 față de celelalte județe, dar o explicație în acest sens este și populația școlară redusă, aproape 2.300 de elevi susținând evaluarea națională în tot județul. Promovabilitatea la limba română de exemplu a fost de aproape 81%. La matematică a fost mult mai redusă, aproape 55%, o explicație putând fi surpriza pe care au avut-o elevii cu noul tip de probleme cu enunțuri mai lungi“, spune inspectorul de matematică Dumitru Mihalea, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

Cele mai bune rezultate au fost obținute în acest an de elevii Școlii Alexandru Ciucurencu din municipiu: trei eleve de la această unitate de învățământ au obţi nut 10 atât la limba română cât și la matematică. Este vorba de Andrada Artamanov, Daiana Banea și Veronica Marin, toate de 15 ani, eleve care de altfel nu sunt străine de olimpiadele de limba română sau matematică.

Citiți în Adevărul de Tulcea povestea fetelor de 10!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite