Tulcea: Traficul naval, blocat de furtună la bara Sulina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată navele de pasageri pot circula pe canalul Sulina
Deocamdată navele de pasageri pot circula pe canalul Sulina

Căpitănia zonală Tulcea a  decis azi dimineaţa închiderea Barei Sulina. Motivul deciziei a fost furtuna de pe mare dar şi vântul puternic de pe canal.

Valuri de peste patru metri şi vântul ce bate cu peste 60 de kilometri pe oră au făcut imposibilă circulaţia navelor la intrarea pe canalul Sulina.
 „Începând cu ora 05.45 s-a închis bara Sulina pentru navele maritime care navigă amonte şi aval, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, vânt din direcţia Nord, forţa 7, mare de gradul 5-6“ a declarat Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea. Reprezentanţii instituţiei au mai susţinut că decizia de reluarea circulaţiei navelor pe canalul şi bara Sulina aparţine AFDJ, însă după toate aparenţele furtuna de intensitate mare  se va menţine şi în cursul zilei de astăzi.
„Până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, Bara Sulina va rămâne închisă în continuare“, a precizat purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea.
Acesta a mai precizat că deocamdată nu se pune problema emiterii ordinului de iernatic pentru ambarcaţiunile din portul comercial, aşteptându-se o eventuală avertizare de formare a sloiurilor în amonte de Tulcea. După emiterea ordinului de iernatic proprietarii ambarcaţiunilor sunt obligaţi fie să ridice bărcile la mal, fie să le mute în zone protejate.

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite