Tulcea: Tarhon este membru în Ansamblul Regiunilor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul săptămânii trecute reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea au participat la Adunarea Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene (A.E.R.). Evenimentul este organizat anual şi are ca scop principal rezolvarea problemelor statutare, derularea alegerilor în cadrul organizaţiei, semnarea Declaraţiei de la Istanbul

În prima zi a întâlnirii au avut loc alegerile pentru funcțiile de conducere din cadrul organizației, iar apoi președintele Consiliului Județean Tulcea, Victor Tarhon, a participat și la sesiunea tematică „Cooperarea teritorială şi interregională“.
Au fost aleși pentru următorii doi ani și cei trei membri în cadrul Biroulu Ansambului Regiunilor Europene: Marc Tiberiu, Demeter Janos și Victor Tarhon.
„Vineri a fost adoptată Declaraţia de la Istanbul, care trasează viitoarele direcţii strategice de dezvoltare a Uniunii Europene, având ca ţină Strategia Europa 2020-Necesitatea unei politici efective de cercetare& dezvoltare.
Judeţul Tulcea este membru al Ansamblului Regiunilor Europene (Assembly of European Regions) din anul  1997“, a declarat Paula Giurea, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Tulcea.
Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene  reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, a cărei misiune este reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale. Din partea țării noastre, sunt înscrise în A.E.R. un număr de 38 de județe din care 14 au fost prezente la întâlnirea de la Istanbul. Organizaţia are trei sedii: la Strasbourg, Franţa-sediul principal şi două sedii secundare: Bruxelles, Belgia şi Alba Iulia, România.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite