Tulcea: Târg de bunătăți în Piața Civică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, centrul orașului va fi gazda unei expoziții de produse tradiționale culinare cu ocazia sărbătorii de Sfinții Constantin și Elena. Tulcenii sunt așteptați în centrul orașului de către producători din toată țara, cu produse din carne de porc, oaie sau vită, brânzeturi și afumături, cașcaval, miere și produse apicole, halviță și ciocolată de casă, covrigi, turtă dulce, prăjituri de casă.

Oferta producătorilor prezenți în acest sfârșit de săptămână în Piața Civică este destul de variată și îmbietoare, după cum ne asigură organizatorii.

Astfel, din Banat, judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casă, simplă și cu nucă, grilas și halviță preparată după o rețetă proprie, din miere de albine și ciuin, fără conservanți. Din secuime, producătorul Atila va prepara în fața celor interesați celebrul Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nucă, zahăr sau nucă de cocos, după preferințe.


Brânzeturi de la munte

image

Din zonele de munte, Grama Corneliu, din Halchiu, Filip și Budilean, din Vama Buzăului și Oncioiu Marius, din Râșnov, județul Brașov aduc telemea de oaie, brânză de burduf, simplă și cu diverse condimente (mărar, chimen, busuioc, pătrunjel), brânza de burduf în coajă de brad, pastramă, urdă dulce și sărată, cașcaval afumat și alte produse preparate dupa rețete ciobănești, transmise din tată în fiu.

Din județul Sibiu, cu vestitele produse din Mărginimea Sibiului, Bratu Vasile își prezintă produsele din telemea proaspătă și veche de oaie și vacă, cârnați afumați și slănină ardelenească.
Preparate din carne de porc

Din județul Argeș, producătorii Neguț și Ștefan Gheorghe din Budeasa și Rațea Valerica din Pitești vin cu preparate din carne de porc, carcasă afumată, cârnați de casă, tobă și șuncă, lebăr, caltaboș, mușchiuleț afumat, toate fără conservanți, doar lăsate la sare și fum, cum se pregătesc în satele argeșene.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite