Tulcea: Tânărul care vindea droguri şi trăgea cu pistolul în bar a fost condamnat la libertate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este prima decizie dubioasă a magistraţilor tulceni în cazuri de trafic de droguri. Băiatul a fost prins cu droguri, după care, împreună cu un prieten albanez, Deniz Xhija (33 de ani), au tras cu arme de foc într-un bar din Tulcea. Cei doi au primit câte trei ani cu suspendare pentru faptele comise anul trecut.

Magistraţii de laTribunalul Tulcea au considerat că tânărul Mihai Mişirelicu şi prietenul său albanez nu reprezintă un mare pericol public, şi asta după ce a fost urmărit de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, prins cu droguri asupra lui şi cu şi mai multe droguri la domiciliu. Mai mult, Mişirelicu umbla înarmat prin oraş şi chiar a deschis focul într-un loc public, un bar destul de populat. Culmea este că tinerii au stat în arest preventiv peste zece luni, iar acum, după ce au fost puşi în libertate, ar putea obţine şi eventuale despăgubiri pentru perioada petrecută după gratii.
Droguri şi focuri de armă
În noaptea de 12 spre 13 martie 2010, la miezul nopţii, poliţiştii de la Crimă Orgnizată l-au prins pe Mihai Mişirelicu (26 de ani) care deţinea pentru consum propriu 2 grame de fragmente vegetale (cannabis). Mihai s-a ales, aşadar, cu dosar penal pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Procurorul a dispus descinderi la domiciliul băiatului, unde s-au găsit 50 de grame de cannabis.
A doua zi, mai pe seară, George Bejenaru, barmanul de la Party Pas din municipiu a reclamat la 112 că doi indivizi, şi anume Mihai Mişirelicu şi Deniz Xhija, au tras înspre el cu arme de foc. Cei doi au încercat să fugă, ba chiar au reuşit să iasă din judeţ. Au fost prinşi a doua zi într-un apartament din Galaţi. Băieţii au declarat că nu intenţionau să îi facă rău barmanului, ci doar să îl sperie, să-i arată că ei nu glumesc după ce acesta ar fi refuzat să-i servească.
Zece luni de arest urmate de libertate
Băiaţii au rămas în arest preventiv încă din ziua în care au fost depistaţi. Din martie 2010 fiecare dintre cei doi au avut câte trei solicitări de eliberare. Toate au fost respinse, astfel că au rămas în arest pentru tot procesul. Vineri au ieşit din închisoare, după ce Tribunalul Tulcea a decis ca fiecare să fie condamnat la câte trei ani de închisoare, cu suspendare.Deocamdată nu s-a dat publicităţii motivarea sentinţei înspă cu siguranţă aceasta i-a nemulţumit pe poliţiştii şi procurorii care au lucrat la acest caz,mai ales că nu ar fi prima dată când indivizi peroculoşi scapă cu suspendare.
Cămătari eliberaţi
Anul trecut în luna iunie Tribunalul Tulcea a decis punerea în libertate a doi cunoscuţi interlopi tulceni, acuzaţi de şantaj.
Cei doi cămătari au fost arestaţi fiind prinşi în flagrant în timp ce primeau sume de bani de la cei şantajaţi, după o muncă de documentare care a durat aproape un an-urmărire, înregistrări video şi telefonice, din care a reieşit că numiţii Viorel Curea-zis Uscatu şi Ion Feraru-zis Ţapai au împrumutat bani cu camătă unei familii de oameni de faceri, solicitănd dobănzi enorme şi apoi recurgând la ameninţări pentru a recupera banii.Judecătorii i-au pus în libertate pe cei doi invocând un viciu de procedură, deoarece procurorii nu ar fi autentificat toate convorbirile telefonice depuse la dosar.
Cei doi interlopi tulceni sunt adevărate vedete locale, sunt cunoscuţi şi temuţi mai de toată lumea.Conduc maşini de lux, petrec mai tot timpul în cele mai scumpe localuri şi săli de jocuri de noroc însă cu toate legendele care circulă despre ei nu au avut necazuri mari cu autorităţile.
Dosarul celor doi nu a ajuns încă în instanţă, lucrăndu-se la rechizitoriu de aproape opt luni.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite