Tulcea: Sute de turişti petrec în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au profitat de vremea bună şi au luat cu asalt Delta Dunării de Paşte.Turiştii s-a plimbat pe canalele şi lacurile deltei, au servit bucate tradiţionale dar şi multe mese din peşte, preferată fiind scrumbia la grătar.

Deşi în Delta Dunării preţurile sunt ceva mai ridicate faţă de ofertele din Bulgaria, cunoscătorii spun că nimic nu se compară cu frumuseţea şi liniştea deltei.
Spre deosebire de alţi ani preţurile au fost mai scăzute cu până la 25%, astfel încât un pachet pentru trei nopţi, cu trei mese pe zi, a ajuns chiar şi la 400 de lei la pensiunile din Mila 23,Crişani, Sulina sau Murighiol, sau între 200 şi 400 de euro pe un hotel plutitor de lux.

image

„Au fost destul de mulţi, şi vremea a fost bună, a fost plin la pensiuni, şi turişti români dar şi străini. Doar la Crişani au fost peste trei sute de turişti, cu exactitate se va şti după ce se vor cuantifica taxele de acces în Deltă încasate de agenţii de turism” spune Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea. Cei mai mulţi turişti au petrecut în pensiuni atraşi de preparatele din peşte, puţini fiind cei ce s-au aventurat la pescuit, în amenajările piscicole, deoarece este prohibiţie la pescuit.

image

„Ciorba de peşte a fost regina balului,am avut rezerve strategice, ca deobicei, apoi peşte de toate felurile, dar normal că am avut şi miel,drob, cozonac”spune Sorin Florea, patronul unei pensiuni din Murighiol, care spune că a avut aproape toate camerele rezervate. Turiştii care vin pe cont propriu şi se cazează la cort pe malul apei au fost mai puţini, datorită faptului că pescuitul este oprit, dar au fost, dovadă stând grătarele care fumegau de-a lungul canalului Sulina.
„Am venit de la Constanţa că suntem sătui de mare,avem un prieten aici la Partizani şi am ieşit la pădure, la un borş,la un grătar, e frumos în Deltă în perioada asta când totul a înverzit”spune Cornel Pîrlea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite