Tulcea: Supliment de doi lei pentru salvarea unei vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât primesc bonificaţie băieţii de la descarcerare. Dar este o meserie care aduce foarte multe satisfacţii, spun băieţii de pe descarcerare. Cineva trebuie să o facă şi pe asta, iar tinerii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi psihic pentru orice.

Marcel Oprişan (41 de ani) lucrează la Descarcerare din 2007 şi este comandant de echipaj şi şofer. Daniel – Mădălin Şerpescu (34 de ani) lucrează aici din 2006 şi este subofiţer operativ principal. George Gogancea (38 de ani) este unul dintre înlocuitorii celor de la descarcerare. Sandu Sorin (26 de ani) lucrează aici din 2008. Întreaga activitate este coordonată de, Ştefăniţă Pampu (30 de ani), care activează în sistem din 2006.
Nu toţi rezistă
Cei care au ajuns astăzi să facă această meserie s-au triat în timp. Nu poate toată lumea să facă această activitate. Cei de astăzi sunt mai mult decât obişnuiţi cu ceea ce văd dacă nu zilnic, săptămânal.
„A fost un băiat căruia i s-a făcut rău la faţa locului. Acum nu ştim dacă din cauza felului în care a condus şoferul, sau a ceea ce a văzut la faţa locului. Nouă ne trebuie oameni puternici, care să reziste, nu să vină ambulanţa ca să-i salveze pe ai noştri în loc să se ocupe de accident“, spune Ştefăniţă Pampu -şeful detaşamentului Tulcea, cel care coordonează întreaga activitate la descarcerare .
Şi-a văzut prietenul de o viaţă încarcerat
„Toată lumea ştie accidentul acela, cu medicul Simionov. Am fost personal la accident. Nu l-am recunoscut. Avea capul umflat, i se inundase craniul. De abia atunci când am văzut-o pe soţia lui ca plângea în spate mi-am dat seama. Am fost colegi de bancă în liceu şi eram prieteni foarte buni. Nu cu mult timp înainte ieşisem la un suc. A fost cel mai greu de suportat accident la care am fost“, povesteşte Daniel Şerpescu subofiţer operativ principal, în sistem din 2006.
A deschis uşa şi a căzut capul victimei
Este vorba despre un accident despre care toată presa a scris. Puţini sunt cei care ştiu cum arăta maşina în care tânărul  şi-a dat suflarea:
„Era pe E 87, spre Constanţa.  Băiatul avea viteză foarte mare. În momentul în care am deschis portiera, i-a picat capul pe jos“, îşi aminteşte Ştefăniţă Pampu.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită Adevărul de Seară Tulcea!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite