Tulcea: Sturionii vor aduce turişti la Isaccea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adăpost pescăresc la Isaccea. Investiţia face parte din proiectul „Turism bazat pe comunitatea de pescari de sturioni“ şi va costa aproape 200.000 de lei

Cladirea „adăpost pentru pescari“ va avea spaţii de cazare pentru un număr de circa opt pescari şi spaţii de primire a turiştilor în vizită. Se vor putea primi maxim 12 turişti. 
Amplasamentul se va dezvolta doar pe parter şi va avea 134 de metri pătraţi.
Va avea patru dormitoare pentru două persoane, băi cu duş   şi toaletă  pentru fiecare dormitor, un spaţiu de primire a vizitatorilor şi de  prezentare a posterelor, pliantelor, publicaţiilor. De asemena, vor exista două terase (spaţiu odihnă).
Clădirea va avea acces la debarcader,  iar din exterior trebuie să arate specific deltei: va avea acoperişul din stuf subţire (recoltat în delta maritimă).
Accesul la această clădire se va face pe apă (pe Dunăre) sau pe uscat din zona Digului de apărare al localităţii Isaccea, prin intermediul unei pasarele de acces.

Caviarul, în circuitul turistic

Dr. Radu Suciu, specialist al Institutului de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării spune că, în conformitate cu proiectul norvegian, pe care îl derulează în colaborare cu Ministerul Mediului, respectiv Ministerul Cercetării, staţia de monitorizare  de la Isaccea  (inaugurată în 2009) va fi inclusă în circuitul turistic, ca reper în „Drumul Caviarului”. Într-una din sălile staţiei există un bazin imens unde se va regăsi un sturion uriaş, cu care turiştii se vor putea poza.
 „Pe modelul turismului realizat pe baza balenelor, noi ne dorim să aducem turişti care să vadă sturioni. În momentul de faţă numai două state mai pescuiesc balene. Restul profită de existenţa lor pentru a atrage turişti. Asta vrem şi noi să facem cu această staţie. Va fi un punct de pe «Drumul Caviarului», spune dr. Suciu.


   

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite