Tulcea: „Stele pe cerul dimineţii“, un proiect studenţesc pe scena Teatrului Jean Bart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa va avea loc la Teatrul Jean Bart
Piesa va avea loc la Teatrul Jean Bart

Pe scena tulceană va avea loc mâine, la orele 19.00, premiera piesei de Alexandr Galin. Se prezintă în faţa publicului tulcean studenţi în anul III la Universitatea din Craiova, care îşi vor expune lucrarea de licenţă

Ceea ce pot vedea tulcenii pe scena teatrului din municipiu este, de fapt, lucrarea de licenţă a studenților din anul III, ce își desfășoară programul de practică obligatorie în teatrul din Tulcea. Acest proiect reprezintă o colaborare între Centrul Cultural ”Jean Bart” Tulcea și Universitatea  din Craiova , Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală.
Din distribuție fac parte Dragoș Andronie, Ana Cratiță, Petrișor Diamantu, Patricia Ionescu, Claudia Nisipașu, Claudia Suliman, Luiza Stănescu, Costinela Ungureanu, Simona Petrencu. Scenografia este semnată de Daniel Iacoblev – Barău. Asistent regie este  Edith Mag, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.
Piesa "Stele pe cerul dimineaţa" a apărut în urma perestroikăi şi a creat senzaţie în lumea teatrală. Pentru prima dată în teatru rus fost încălcat un tabu nerostit pe teme legate de sectoarele marginalizate ale societăţii sovietice. Destul de rapid, piesa a depașit granițele țării, fiind adoptată de teatre din lume.
Subiectul
La periferia Moscovei sunt „aruncate” împreună, patru femei care vor descoperi că au câte ceva în comun, toate sunt fete olimpice (prostituate), alungate din oraş la ordine clare şi departe de ochii sensibili ai vizitatorilor străini ce soseau pentru  Jocurile Olimpice din 1980, supravegheate fiind  de o proprietară dură şi de fiul său.Ele doresc să-şi facă prieteni şi să lupte împotriva expulzarii pe care au resimţit-o din partea societăţii dure, sovietice, bolnave de o mândrie incomodă a Moscovei, în sensul că asemenea „reziduuri” nu îi aparţin. 
Preţul unui bilet este de 15 lei pentru categoria I, 10 lei pentru categoria a doua şi 6,3 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, şomeri.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite