Tulcea: Ştefan Ilie este primarul cântăreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie este primarul cel mai iubit din judeţ
Ilie este primarul cel mai iubit din judeţ

Cântă, dansează, organizează tot felul de evenimente care să adune localnicii din Luncaviţa şi este cel mai iubit primar din judeţul Tulcea. E ales cu peste 80% din voturi, iar dacă cineva spune ceva de rău despre Ştefan Ilie la Luncaviţa, are şanse mari să-şi ia întreaga comunitate în cap.

A înregistrat 30 de melodii, a ajuns în emisiuni de profil, unde a cântat imnul Luncaviţei, şi nu numai. A transformat comuna într-un centru cultural de invidiat, unde muzica şi tradiţiile se simt ca la ele acasă. Înveseleşte atmosfera pe unde apare şi este regulă: dacă-i Ştefan la faţa locului, toată lumea se simte excelent!
Chitarist de la grădiniţă

Premiat la concursurile de primari talentaţi din ţară, Ştefan s-a apucat de cântat de la grădiniţă. Profesionist, de la clasa întâi. A luat cursuri de chitară de la vârste fragede, iar la clasa întâi, a intrat în grupul Dacia Felix al şcolii Luncaviţa. „Până în clasa a VII-a am luat numai premiul întâi la Cântarea României. Am reprezentat România la concursuri internaţionale pentru copii“, îşi aminteşte Ştefan.

A urmat liceul, la Spiru Haret. „Cântam în continuu. O dată, ţin minte, am cântat trei zile şi trei nopţi, şi din cauza asta am fost exmatriculat şapte zile. De fapt nu chiar de asta. Eram în clasa a XI-a şi l-am obligat pe un elev de clasa a noua să ne cumpere câte ceva de la magazin de fiecare dată când terminam o melodie. Mama lui fusese colegă de facultate cu directorul şcolii, regretatul Cezar Calenic, dar noi de unde era să ştim? Şi uite aşa ne-au exmatriculat. Până într-o zi, când băiatul cu pricina s-a dus la director şi i-a spus că nu a fost obligat, că eu sunt idolul lui. Eu mi-am luat o bătaie bună, aşa, ca să ţin mine isprava, şi m-am întors la şcoală“.

A cântat în facultate împreună cinci colegi (din care trei din Luncaviţa) în formaţia Kramma, cu care cântă rock. S-au lansat o dată cu băieţii de la Bere Gratis, pe care îi cunoaşte de atunci.
„Vorbeşte lumea“, prima piesă

Prima melodie se referea la un amic de-al lor, care obişnuia să bea. Ideea era că nimeni nu înţelege că vinul este alinarea pentru o inimă frântă. „Acum e preot, dar nu spun unde!“, râde Ştefan. În decembrie va scoate pe piaţă un album „Baladă Dobrogeană“, cu 12 piese (împreună cu Baladele Deltei).

Citiţi pe larg în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite