FOTO Tulcea: Stadion pentru comuna fără echipă de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul costă un milion de lei, bani din fonduri europene şi guvernamentale. În comuna tulceană Niculiţel nu există o echipă de fotbal nici măcar la nivel comunal. Cu toate acestea autorităţile au solicitat şi primit aproape un sfert de milion de euro pentru un stadion ce poate fi omologat la nivelul Ligii a doua, conform proiectului.

Guvernul Boc începe să îl depăşească la capitolul previziuni fotbalistice chiar şi pe celebrul oracol de la Bălceşti, Mitică Dragomir. Numai aşa se explică faptul că a aprobat alocarea unor fonduri pentru construirea unui stadion de fotbal în comuna Niculiţel, judeţul Tulcea. Conform proiectului, stadionul va fi unul omologabil pentru Liga a doua, cu sute de locuri pe scaune, vestiare moderne, ba chiar şi parcare pentru suporterii ce vor veni cu maşinile la meci. Un singur amănunt lipseşte din acest proiect, şi anume faptul că Niculiţelul nu are o echipă de fotbal, nici măcar una la nivel comunal !


Componente obligatorii

image

După principiul să punem boii înaintea căruţei, reprezentanţii  Primăriei din Niculiţel au trimis cât mai multe proiecte spre aprobare, iar Guvernul le-a trimis bani. Probabil că dacă lista plecată pe filiera PDL de la Tulcea, ar fi conţinut şi o solicitare de bazin de polo pentru echipa locală, sau patinoar pentru cea de hochei, şi aceste solicitări s-ar fi aprobat  fără probleme, mai ales deoarece proiectele vor fi finalizate şi inaugurate anul viitor, în perioada campaniei electorale.

„Am solicitat bani nu numai pentru infrastructura edilitară, ci şi pentru cea sportivă şi culturală. Când am întocmit cererea de finanţare, am aplicat pe trei componente obligatorii - canalizare, drumuri şi stadion, astfel încât cererea noastră să fie eligibilă“, spune primarul Florin Pascale.


 „Alţii aveau echipă şi n-aveau stadion!“

image

Primarul Florin Pascale susţine că aceasta este calea logică: prima dată terenul, şi apoi echipa. Şi are şi un exemplu în acest sens: „La primăria Isaccea, spre exemplu, echipa a fost desfiinţată pentru că nu au stadion şi au constatat că nu este rentabil să ţii o echipă doar pentru deplasare“, spune Pascale.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite