Tulcea: Spitalul Tulcea - în comă de gradul opt milioane!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile către furnizori, nemulţumirile medicilor legat de proiectele ministerului, lipsa personalului-conduc spre o comă a S.J.U. Tulcea, după o boală lungă şi dureroasă, în special pentru pacienţi.

Administraţia judeţului menţine hotărârea de a nu  prelua administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă până când Ministerul Sănătăţii nu stinge integral debitele unităţii sanitare. Valoarea debitelor se apropie de opt milioane lei.

Protocol, cu rezerve


 Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Paula Giurea, a precizat că protocolul de administrare a SJUT a fost semnat, însă sub rezerva stingerii datoriilor de către ministerul sănătăţii. Bugetul judeţean, spune sursa citată nu poate să se încarce cu debitele Spitalului.
„ Consiliul de Administraţie şi managerul numit de Consiliul Judeţean îşi vor prelua atribuţiile doar în condiţiile descrise. Posibil  ca după 15 septembrie să fie reglementată situaţia. Spunem posibil, pentru că nu sunt bani momentan“, declară Paula Giurea.


Spitalul rămâne şi fără manager


Managerul Spitalului Tulcea, Ion Popescu a spus că deja au fost verificate peste 3000 de facturi emise de către furnizorii de materiale sanitare şi servicii.
„Din punctul meu de vedere, situaţia este foarte clară. În urma auditului s-a stabilit că datoria este de aproape opt milioane lei, bani care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, prin Casa de Asigurări. La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnat un protocol în acest sens. Interimatul meu se termină în câteva zile şi deocamdată nu m-am decis dacă voi participa la concursul ce se va organiza. Acesta va fi aprobat de Consiliul de Administraţie  desemnat de Consiliul Judeţean. Mi-am încheiat  mandatul şi ca atare, cred, că mi-am făcut datoria. În ce priveşte achitarea debitelor, nu mai este problema mea“, a spus doctorul Popescu.


 Tragedia de la Giuleşti, aducătoare de bani


Conducerea Casei de Asigurări susţine că problema nu mai este în curtea sa.
„Ministerul a fost înştiinţat despre această probelmă şi cred că va vira banii pentru datoria Spitalului Tulcea. Din ceea ce ştim noi, după problema de la maternitatea Giuleşti, se vor aloca bani pe sănătate. Aşteptăm rectificarea bugetului pentru ca spitalul să poată intra sub autoritatea deplină a judeţului şi mai ales pentru a se aproviziona pentru iarnă“, a spus Anişoara Radu, directorul CJAS Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite