Tulcea: Spitalul Babadag, concesionat pentru 8.000 de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri consilierii locali din Babadag vor discuta despre concesionarea spitalului din localitate: 8.000 de euro pe an pentru toată clădirea, bonus terenul! În primăvara acestui an spitalul din Babadag s-a închis în urma deciziei ministrului Sănătăţii Attlia Cseke. În urma deciziei venite de la Bucureşti, primăria Babadag s-a ales cu o clădire „croită“ exact după modelul unui spital veritabil.

Pentru început, spitalul de la Babadag va fi concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Cadrele medicale din localitate se tem, însă, că spitalul va fi vândut şi ar putea ajunge orice numai instituţie medicală nu. Aşa că, la propunerea medicilor din Babadag, în caietul de sarcini s-a specificat clar că spitalul poate fi concesionat pentru 49 de ani, dar timp de 10 ani este obligatorie păstrarea domeniului de activitate. „Noi ne aşteptăm la orice. Aşa, dacă nu au această condiţie, oricine îl poate lua, poate solicita mai târziu dreptul de a-l cumpăra. Şi atunci când este proprietar, face ce vrea cu el“, spune fostul director al spitalului, dr. Mustafa Latif.

În clădire va funcţiona, pentru o scurtă perioadă, un centru sanitar în care cei patru medici de familie vor asigura permanenţa. „Pe termen lung, aici ar putea fi o maternitate, un spital de ginecologie, oricum va trebui să rămână în acest domeniu. Nu ştim încă ce se va întâmpla cu tot spaţiul“, a mai zis Mustafa Latif.

După cum spune viceprimarul oraşului, Timiş Nicoară, clădirea are o suprafaţă de 1.272 de metri pătraţi, iar terenul are o suprafaţă de 1.114 metri pătraţi. „Preţul de pornire pentru această licitaţie este stabilit de un evaluator autorizat şi este de 7.948 de euro pe an pentru clădire şi teren“.

Culmea: Fără vreun cadru medical, spitalul există şi are un buget de 200.000 de lei!

Spitalul Babadag s-a închis, dar Consiliul Local nu a votat niciodată schimbarea destinaţiei clădirii. Aici, teoretic, funcţionează în continuare un spital, care are şi buget: „Au rămas vreo 2 miliarde de lei (vechi) în conturi. Pe noi toţi ne-au dat afară, dar banii au rămas. Nu ştiu acum ce se va întâmpla cu aceşti bani, care sunt bugetul unui instituţii care nu mai există“, mai spune dr. Mustafa Latif.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite