Tulcea: Şomajul se dă în zece zile de la depunerea cererii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a schimbat legea privind indemnizaţia de şomaj: din această lună banii vor ajunge la şomeri în zece zile, nu într-o lună, aşa cum era până acum.

Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data încetării raportului de muncă sau de serviciu, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de zece zile de la această dată. 
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de zece zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data încetării raportului de muncă sau de serviciu, indemnizaţia de somaj se acordă începand cu data înregistrării cererii.
Cazurile în care trebuie să depui cererea în zece zile
Persoanele se pot găsi în una din urmatoarele situaţii: le-au încetat raporturile de muncă sau de serviciu, din motive neimputabile lor, le-a încetat mandatul pentru care au fost numiţi sau aleşi, a expirat durata pentru care militarii au fost angajaţi pe baza de contract sau li s-a desfăcut contractul din motive neimputabile lor, le-a încetat raportul de muncă în calitate de membru cooperator, au încheiat contract de asigurare pentru şomaj şi nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare, au încetat activitatea ca urmare a pensionării pentru invaliditate şi care, ulterior, au redobândit capacitatea de muncă şi nu au reuşit să se încadreze în muncă, le-au încetat raporturile de muncă sau de serviciu din motive neimputabile lor, în perioada de suspendare a acestora, potrivit legii, reintegrarea în munca, dispusă prin hotărâre judecătorească definitivă nu mai este posibilă, le-a încetat activitatea desfăşurată exclusiv pe baza convenţiei civile. Aceştia trebuie să se  înregistreze în termen de zece zile  la A.J.O.F.M. Tulcea pentru solicitarea indemnizaţiei de somaj.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite