Tulcea: Soacra violată s-a răzgândit. Ginerele să facă închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe ginerică îl paşte iar închisoarea
Pe ginerică îl paşte iar închisoarea

După ce şi-a retras plângerea faţă de ginerele violator, Camelia Budea, din Babadag a venit la Tribunal pentru a-şi retrage retragerea plângerii: femeia nu vrea să-şi ierte ginerele. În apărarea ei a adus acest care să dovedească faptul că nu şi-a dat seama ce a făcut

La finalul săptămânii trecute, pe rolul Tribunalui Tulcea a fost înregistrat un recurs la decizia Judecătoriei  Babadag de a înceta procesul în care Gheorghe Marinescu (35 de ani) este acuzat că şi-a violat soacra, pe Camelia Budea (50 de ani), ambii din localitatea Babadag.
Motivul încheierii judecăţii pe fond a fost unul extrem de simplu: partea vătămată, în cauză soacra violată, şi-a retras plângerea. Acest gest este un drept garantat prin lege, atât în faza de urmărire penală, cât şi în instanţă.
Femeia nu s-a răzgândit, ci şi-a dat seama mai târziu de ceea ce făcuse. Cel puţin aceasta este explicaţia pe care a dat-o la Tribunal, atunci când a înregistrat recursul.
„Dosarul este înregistrat la noi de către partea vătămată, care invocă lipsa discernământului în momentul retragerii plângerii. A invocat faptul că nu a înţeles dreptul de a avea un  avocat şi a adus în apărarea ei tratamentul pe care îl primeşte de la un medic psihiatru. De asemenea, a adus în discuţie lipsa înţelegerii termenilor juridici“, a declarat preşedintele Tribunalului Tulcea, judecător Carmen Daniela Andrei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite