Tulcea: Simona Onofrei este sportiva lovită de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona, tânăra lovită de cancer
Simona, tânăra lovită de cancer

Simona Onofrei are numai 32 de ani şi se luptă de cinci ani de zile cu o boală extrem de grea: cancerul.

Tânăra Simiona Onofrei a terminat în anul 2004 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi de atunci a fost profesor de sport la Şcoala „Alexandru Ciucurencu“ din Tulcea. Din aprilie 2005 a fost diagnosticată cu boala Hodghin, iar de aici au început momentele extrem de grele.
Şoc: fata de numai 27 de ani are cancer

În aprilie 2005 s-a dus la Constanţa pentru a efectua un control CT (computer tomograf). A fost diagnosticată cu un soi rar de cancer. Mai exact, a fost vorba despre „Boala Hodghin, cu sechele nodulare“.
A urmat tratament de specialitate, fiind internată la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Bucureşti, Spitalul Clinic Fundeni, , iar în prezent se  află la Institutul de Boli Infecţioase „Prof Dr. Matei Blaş“ Bucureşti.
A efectuat numeroase cure de polichimioterapie. Ca urmare a rezistenţei la tratament i s-a recomandat efectuarea unui transplant medular într-o clinic de specialitate din străinătate.
15.000 de euro pentru o operaţie
Familia Simonei a căutat clinicile care pot face această operaţie. Au încercat atât în Germania, cât şi în Turcia, şi au primit răspuns de la o clinică din Germania. Un alt şoc: operaţia costă 15.000 de euro.
Cinci membri ai familie câştigă în total 1.600 de lei pe lună
 Din iunie 2008 Simona este încadrată în grad de handicap, şi are un ajutor de 166 de lei. Soţul ei, Petre Onofrei (31 de ani), este cadru militar şi are un salariu de 650 de lei.
Nici părinţii Simonei nu au mai mulţi bani. Mama, Florentina Chirvăsuţă, lucrează la centrul Speranţa şi are un salariu de 680 de lei, iar tatăl, Ion, este şofer la Clubul Sportiv Şcolar (CSS), şi are un salariu de 520 de lei. Fratele Simonei, Iulian Chirvăsuţă (36 de ani) este centralist la CSS, şi are un salariu de 350 de lei.
Per total, întreaga familie, cu soţ, părinţi şi frate, cu toţii angajaţi în sistemul de stat, au un venit lunar de circa 1.600 de lei. Pentru cinci membri ai familiei.
În aceste condiţii  15.000 de euro constituie o sumă inaccesibilă pentru familia ei modestă.
Familia a împrumutat bani de la două bănci comerciale (6.500 de euro, respectiv 2.000 de lei), plus au luat de la CAR 5000 de lei. Acum au de înapoiat câte 150 de euro şi 550 de lei în fiecare lună, misiune aproape imposibilă pentru familia Simonei.
Vor să vândă apartamentul
Disperaţi, părinţii au vrut să vândă apartamentul şi să se mute în casa fiului lor. Nu au reuşit să vândă, pesemne din cauza crizei economice.
Mama Simonei a lansat o campanie de strângere de fonduri, şi a obţinut, atât de la firme, cât şi de la personae fizice, suma de 3500 de euro. Primăria i-a acordat în şedinţa de ieri un ajutor de urgenţă, în cuantum de 4200 de lei (1.000 de euro).

Cei care doresc să o ajute pe Simona să redevină o persoană activă pot dona sume în contul: RO56RNCB0256043418500001
ONOFREI SIMONA, B.C.R.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite