Tulcea: Şi-agăţat protestele în copacii din faţa Tribunalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Scurtu şi-a agăţat pancartele în copaci
Ion Scurtu şi-a agăţat pancartele în copaci

Ion Scurtu (57 ani), fost militar de carieră, protestează în faţa Tribunalului Tulcea împotriva sistemului soluţiilor acordate de Tribunalul Tulcea în care a fost parte. De două zile, Ion Scurtu, fost militar de carieră din Tulcea şi-a atârnat două pancarte în copacii din faţa Tribunalului Tulcea.

Cetăţeanul protestează faţă de soluţiile date de instanţele tulcene în dosarele în care acesta a fost parte vătămată. Distracţia trecătorilor este garantată. Mulţi se opresc în faţa pancartelor atârnate în copaci ca fructele în pârg. Un pic de diversitate nu strică, în faţa clădirii austere unde se împarte dreptatea.
Conflictul şi fata vecinului

Ion Scurtu povesteşte despre meandrele justiţiei de patru ani încoace în care el a fost cel nedreptăţit de sistemul justiţiei din România. Totul a început  de la un conflict pe care Ion Scurtu l-a avut cu fata vecinului. De atunci, între el şi familia respectivă războaiele se ţin lanţ. De la ce a pornit totul: chichiţe legate de concurenţă neloială în materie de comerţ. De la banalele certuri s-a ajuns la scandal, ameninţări şi bătaia de rigoare între cele două tabere. Patru ani de judecăţi şi un  final nefericit pentru justiţiabilul Scurtu: instanţa de judecată nu i-a dat dreptate. Ba mai mult, prin sentinţă definitivă l-a obligat să plătească şi cheltuieli de judecată în valoare de 5000 de lei. Bătut şi cu banii luaţi, fostul militar va protesta în faţa Tribunalului până când justiţia îi va da dreptate.
Bătaie fără martori, pe-ntuneric

„Mă aşteaptă în scara blocului, pe întuneric, fără martori şi mă bat. Am zeci de certificate medico-legale. Mă tem pentru viaţa mea şi cea a soţiei mele. Instanţa s-a pronunţat în dauna mea pentru că am avut calitatea de militar activ în perioada în care eram în conflict cu vecinii“, spune Ion Scurtu.
Autorizaţie pentru protest

Ion  Scurtu ne spune că are autorizaţie pentru protest pe domeniul public pentru nici mai mult nici mai puţin de o lună de zile. Omul a cerut, iar primăria i-a dat autorizaţie cât să-i ajungă. Poate într-o lună de zile, justiţia va lua act de problema lui Ion Scurtu. Pentru atârnarea pancartelor în bătaia vântului în copacii şi boscheţii din faţa Tribunalului, nu e nevoie de autorizaţie. La rândul lor, boscheţii (ne referim la arbuşti) sunt de utilitate publică, dar  Primăria Tulcea nu doreşte să exagereze în cereri de autorizaţii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite