Tulcea: Şi-a băgat fiul de şapte luni în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Mocanu (24 de ani)
Mirela Mocanu (24 de ani)

Un copil de numai şapte luni de zile din Carcaliu a ajuns la Spitalul de Urgenţă Constanţa după ce, se pare, a fost lovit cu brutalitate chiar de tatăl său

UPDATE 16.15. Mama copilului a povestit clipele de groază prin care a trecut: „Mi-a dat cu pumnii în cap până când am căzut la pământ. Apoi l-a luat pe Vasile, i-a băgat degetele pe gât şi l-a înghesuit într-un perete, să-l facă să vomite“, îşi aminteşte femeia. „Îi împingea picioruşele spre gură şi încerca să-i provoace voma. Când a văzut că nu reuşeşte, a luat copilul şi l-a lovit de pereţii casei“, continuă femeia să povestească clipele de groază prin care a trecut

UPDATE 15.20. 
Petre Pavel nu este la prima abatere. În urmă cu circa 10 ani acesta a primit o condamnare pentru omor.

UPDATE 14.00
Pavel Petre a mai fost însurat cu Sania Pavel, din localitate. A divorţat în 2007. Şi Mirela Mocanu a mai avut un concubin, cu care mai are un copil care acum este în Niculiţel.

UPDATE 12.48.
Mirela Mocanu, mama copilului de numai şapte luni de zile, a dat o declaraţie pe propria răspundere că Petre Pavel a bătut-o şi pe ea şi pe fiul ei. Conform celor de la Spitalul Constanţa, copilul este în stare gravă.

UPDATE 12.45.
Directorul Spitalului din Măcin, dr. Florentin Groza, spune că cel mic a fost internat cu enterocolită în cursul săptămânii trecute, iar luni, până în prânz, a fost externat. Cel mic a revenit la spital în aceeaşi noapte, când de gardă era medicul pediatru. Din declaraţiile medicului de specialitate, cel mic nu prezenta urme de violenţă.

UPDATE 12.10.
Părinţii micuţului nu lucrează nicăieri. Tatăl munceşte din când în când cu ziua, iar mama beneficiază de alocaţia de 200 de lei pe care i-o oferă statul pentru cel mic.

UPDATE 11.55.
Cei din Carcaliu spun că iniţial mama a sunat la poliţie acuzând faptul că concubinul ei l-a dat pe cel mic cu capul de pereţi. Ajunsă la Constanţa, însă, a fost preluată de protecţia copilului, în faţa cărora a declarat că a scăpat copilul din braţe.

UPDATE 11.40. Roxana Sidorencu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, spune că instituţia a fost sesizată cu privire la acest caz şi că se fac verificări în familie: „Dacă se constată că tatăl este cel vinovat, se va căuta o soluţie de plasare a minorului în familia extinsă. Dacă nu găsim soluţii, vom apela la un asistent maternal“.

Vasile Pavel, de numai şapte luni de zile, a fost preluat cu ambulanţa la Spital de unde a fost transferat de urgenţă la Spitalul din Constanţa.
Din câte se pare, acesta a fost lovit cu brutalitate de nimeni altul decât tatăl său, Petre Pavel (30 de ani).  Asistenul social din Carcaliu spune că cei doi părinţi, Mirela Mocanu (24 de ani) şi Pavel Petre trăiau în concubinaj. Bărbatul este cunsocut în localitate cu probleme de comportament, fiind destul de agresiv. Evenimentele s-au petrecut pe fondul consumului de alcool.
Poliţia Tulcea a fost sesizată de Spital în această cauză: „Nu putem spune cu precizie dacă este sau nu adevărat că tatăl este vinovat. Noi am primit o sesizare în acest sens de la Spital în cursul zilei de ieri. La momentul de faţă se fac cercetări pentru a se stabili care au fost circumstanţele care au dus la acest eveniment“, a declarat Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite