Tulcea: Sediu cultural pentru rușii lipoveni din Sarichioi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost inaugurat Centrul Cultural Multietnic din localitatea Sarichioi. Investiția  a costat circa 1.000.000 de lei și a fost finanțată integral de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România. Primăria a oferit terenul și utilitățile

Sute de lipoveni din Sariochioi, dar și din alte comunități lipovenești din județ și din țară au participat în această dimineață la inaugurarea Centrului mult așteptat. Localnicii au ajuns la fața locului direct de la biserică, slujba de duminică dimineață fiind un eveniment care nu poate fi ratat de niciun credincios de rit vechi.
„Investiția a costat 1.000.000 de lei  și a fost plătită de comunitate. Consiliul Local a pus la dispoziție doar terenul, cu titlu gratuit. Este o investiție mult așteptată de comunitatea rușilor lipoveni din comună, care reprezintă aproape 100% din locuitorii satului Sarichioi și circa 50% din populația comunei“, spune primarul Vitali Finoghen.
„Sperăm să fie o schimbare pentru noi, dar mai ales pentru tineretul din comună. Aici tinerii se pot aduna, pot face diverse acțiuni și pot revigora puțin viața culturală din localitate“, spune Andrei Epifan (46 de ani), din Sarichioi.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite