Tulcea: Se testează planul de intervenţie în cazul unui accident chimic major

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulcenii sunt sfătuiţi să nu se sperie dacă aud pe stradă sistemele de avertizare sonoră ale Pompierilor. Este doar un exerciţiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea desfăşoară miercuri şi joi două exerciţii de testare a planului de urgenţă în caz de accident chimic major, pe amplasamentul S.C. ALUM S.A şi cu efecte  în exteriorul acestuia.


Tulcenii nu au motive de îngrijoare dacă aud sirene în oraş. Nu este nimic în neregulă. Doar că, pentru buna desfăşurare a activităţilor şi atingerea scopurilor propuse, vor fi utilizate şi echipamentele de înştiinţare alarmare din zona de vest a municipiului Tulcea.
„Totodată adresăm rugămintea către cetăţenii din zona 9 Mai -Vărăriei, să coopereze cu forţele de intervenţie ale structurilor implicate în exerciţiu, pentru buna desfăşurare a acestuia“, declară Daniela Rotaru, purtător de cuvânt al ISU „Delta“ Tulcea. 


Principalul obiectiv al acestor exerciţii îl constituie verificarea viabilităţii planurilor de urgenţă internă şi externă elaborate în scopul intervenţiei la accidente chimice, în care sunt implicate substanţe chimice periculoase.
   


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite