Tulcea: Se reabilitează monumentul paleo – creştin din Niculiţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni se întrunesc în această dimineaţă pentru a discuta atât proiectul, cât şi indicatorii tehnico – economici pentru această investiţie

11 milioane de lei pentru protecţia sitului arheologic de la Niculiţel. Consiliul Judeţean Tulcea  discută astăzi în şedinţă extraordinară proiectul de reabilitare a Monumentului paleocreştin din Niculiţel. Situl a fost descoperit în 1971 în urma unei ploi torenţiale şi a fost cercetat arheologic, de specialişti ai Muzeului de Arheologie Tulcea, coordonaţi de către cunoscutul arheolog V.H. Baumann.
În perioada 1993-1994 s-au realizat următoarele lucrări: amenajarea canalului colector şi deversor pentru ape pluviale, realizarea construcţiei de protecţie a monumentului paleocreştin, achiziţionarea a două gospodării în imediata vecinătate, în vederea realizării proiectului, repararea drumului de acces pe o distanţă de 1 km.
În prezent sunt necesare lucrări  ample de reabilitare şi modernizare a construcţiei, de protecţie a sitului istoric şi  incintei aferente, care să implice reabilitare şi modernizare astfel încât  întregul ansamblu să fie valorificat turistic la adevăratul său potenţial.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite