Tulcea: Se judecă cu instituția pe care a condus-o trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Axenia Hogea se judecă pentru dreptul său
Axenia Hogea se judecă pentru dreptul său

Axenia Hogea a ieșit la pensie în plin proces cu Direcția de Cultură, unde a fost director vreme de 30 de ani. Cel mai longeviv director de instiuţie din judeţ, Axenia Hogea a acționat în instanță, atât Ministerul Culturii, cât și Direcția de Cultură Tulcea pentru un spor la salariu pe care nu l-a primit niciodată.

Statutul de director executiv ar fi trebuit să-i aducă Anexiei Hogea (58 de ani) un plus la salariu de circa 300 de lei lunar faţă de cel de director coordonator. Bani pe care nu i-a văzut niciodată. Acesta este motivul pentru care fostul şef al culturii tulcene a decis să-și câștige banii în instanță.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Tulcea pe data de 18 august, la puţin timp după ce a ieşit la pensie, iar în urmă cu câteva zile a avut loc primul termen. Axenia Hogea şi foştii săi subalterni se vor mai vedea în faţa completului de judecată pe data de 11 noiembrie 2010.

„Este un drept al meu“

Fosta şefă de la cultură spune că suma pe care o mai are de încasat este de 1.800 de lei, adică 300 de lei pe lună pentru şase luni de zile în care a fost director executiv.

„Este vorba despre principii. Cred că este un drept al meu, aşa că îl cer în instanţă“, a declarat Axenia Hogea pentru „Adevărul de Seară“ Tulcea. Ultimul salariu încasat de ea a fost de 1.739 de lei. Dacă ar fi beneficiat şi de diferenţa pe care o solicită, fostul director ar fi ridicat puţin peste 2.000 de lei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite