Tulcea: Se calcă în picioare pentru mâncare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tulceni stau la coadă încă de la primele ore ale dimineţii pentru a primi ajtoarele din partea Uniunii Europene. Luni dimineaţă, de la orele 07.00, zeci de pensionari şi persoane cu handicap au  aşteptat să se deschidă porţile cantinei pentru a-şi primi produsele alimentare.

Pensionarii cu un venit mai mic de 400 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat, beneficiarii de ajutor social şi şomerii beneficiază de produse alimentare din partea Uniunii Europene. Ajutoarele se dau în fiecare zi la cantina Venus din municipiu.
Încă de la începutul săptămânii zeci de tulceni s-au călcat în picioare pentru a beneficia de ajutoare.


Cu bastonul la coadă


„Am semipareză, am cataractă, şi stau cu bastonul de peste două ore la coadă. Şi pentru ce? Pentru câteva pachete de biscuiţi, nişte mălai şi nişte macaroane. Aşa am ajuns! Cică nu mai au lapte, nu mai au zahăr. Ne-au spus că o să ne cheme atunci când or să aibă lapte.  Dar mai ştiu eu dacă apuc ziua când or să ne dea şi lapte?“, spune o pensionară de 75 de ani (foto).
În cantină se intră pe rând. Câte zece persoane intră în cantină, dau buletinul, şi primesc produsele. Restul aşteaptă în faţa cantinei.


„Bătaie de joc!“


„Este bătaie de joc. Eu sunt pentru mama aici, nu pentru mine, dar stau de o oră şi ceva la coadă şi merge foarte greu“, spune o tulceancă de 30 de ani.
Despre o altă femeie de circa 50 de ani cei de la coadă spun că ar fi plecat acasă chiar când se apropia de intrarea în cantină, şi asta pentru că i s-ar fi făcut rău.
„Era aproape de intrare, dar a plecat acasă. Nu se mai putea ţine pe picioare. Sunt oameni bolnavi aici, şi nu rezistă prea mult“, spun pensionarii aflaţi la coadă.


Pensionarii au fost informaţi de program!


Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Tulcea, Ştefana Zibileanu, spune că beneficiarii au fost informaţi despre program, au şi anunţ, dar aşa sunt ei, vin cu câteva ore înainte.
„Noi le-am explicat că nimeni nu le ia dreptul, dar aşa sunt ei, vin mai devreme. Nu avem ce să le facem“, spune Ştefana Zibileanu.


Laptele şi zahărul vin în octombrie


„Într-adevăr, laptele şi zahărul nu au venit încă. Din câte am înţeles eu, aceste produse vor ajunge la noi în luna octombrie a acestui an“, a mai adăugat directorul DAPS.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite