Tulcea: Scapă de problemele de sănătate la salină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este singurul centru de tratament pe bază de aerosoli din Tulcea, şi printre puţinele din ţară. Salina de pe strada Gloriei te scapă, în numai zece şedinţe, de probleme de respiraţie, alergii, stres, insomii. Preţul unui pachet de zece şedinţe este de 100 de lei, dar dacă le plăteşti în avans ai o reducere de 20%.

Minisalina din Tulcea, situată în strada Gloriei, nr. 26, s-a deschis în anul 2008.  Astfel de centre de terapie brevetate mai există la Târgu Mureş, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Timiş.

Terapie antisforăit la salina artificială

„La Tulcea este singura salină, şi asta pentru că am contract de exclusivitate cu inventatorul din Târgu Mureş, Nelu Ştefan Roman“, spune Iulia Lascu, proprietara salinei.

Umiditatea în salină este de 55 – 75%, temperatura este de 18 – 28 de grade, iar concentraţia terapeutică este de 1,10 NaCl pe metru cub.

Tulcenii apelează la minisalină pentru tratarea afecţiunilor respiratorii


Cei mai mulţi dintre clienţii salinei ajung aici pentru afecţiuni respiratorii, gastrite, alergii epidermice, stres, insomnii. Aici ajung circa 12 – 15 clienţi pe zi pentru salină. Înainte, când avea contract cu Casa  de Sănătate, numărul clienţilor era mult mai mare.

„Minisalina foloseşte aerosoli naturali, foarte buni pentru copii. De aceea, probabil, predomină copiii, care vin cu trimiteri de la medicii care se bazeză pe tratamente homeopatice. Bărbaţii vin pentr rinite alergice, femeile pentru bronştire, senzaţii de sufocare. Copiii vin pentru răceli frecvente, faringite, amigdalite, laringite, probleme cu sistemul imunitar“, spune Iulia Lascu.

Salinoterapia este indicată şi pentru astm, bronşite, emfizem pulmonar , polipi, tuse tabacică, insuficienţă respiratorie, malformaţii ale cutiei toracice, stări postoperatorii pulmonare, alergii de sezon, dereglări ale imunităţii organismului , disfuncţii ale tiroidei, meteosensibilitate.

Reducere de 20% la 10 şedinţe plătite în avans


Tratamentul complet necesită 10 – 18 şedinţe, funcţie de vârstă. Pentru cei tineri, 10 şedinţe sun mai mult decât suficiente.
Tratamentul pe bază de aerosoli costă 10 lei de persoană pentru o şedinţă (o oră), iar la zece şedinţă plătite în avans există o reducere de 20%.

Pentru un copil cu însoţitor preţul este de 15 lei ora. Zece şedinţe plătite în avans costă 80 de lei de persoană (120 de lei pentru copii cu însoţitori), iar un abonament la salină (10 şedinţe incluse) costă 50  de lei de persoană, respectiv 75 de lei pe lună pentru copii cu însoţitori.

Există oferte şi pentru salină şi masaj: 6 ore de salină şi trei ore de masaj pentru 150 de lei, respectiv 6 ore de salină şi şase ore de masaj pentru 250 de lei.

Avantaje


Avantajele salinei de suprafaţă: temperatura ambiantă se poate regla, tiajul de aer este controlabil, are un volum redus şi, astfelm, concentraţia de aerosoli creşte, şi astfel, durata şedinţelor este redusă, terapia poate fi făcută în grupuri familiale sau foarte restrânse.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite