Tulcea: „Sărbători de iarnă într-un cort din Delta Dunării“, campanie locală pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă - Localitatea Ceatachioi, afectată de inundaţii
Foto arhivă - Localitatea Ceatachioi, afectată de inundaţii

Nici până în ziua de astăzi nu s-au ridicat casele celor care au fost afectaţi de inundaţiile din vară. Prefectura Tulcea a transmis în toată ţara un mesaj de solidaritate cu sutele de localnici din Deltă care riscă să-şi petreacă Revelionul într-un cort pe malul Dunării

„Te-ai gândit vreodată cum ar fi să îţi petreci sărbătorile de iarnă într-un cort din Delta Dunării? Către Instituţiile prefectului din toată ţara, companiile de construcţii de locuinţe, echipele de specialişti, meşteri contructori, voluntari. Oferiţi-ne o mână de ajutor pentru reconstrucţia caselor dărâmate de inundaţiile acestui an din comuna Ceatalchioi, judeţul Tulcea. Deşi avem toate materialele de construcţie, datorită specificului geografic comunitatea locală nu dispune de suficientă forţă de muncă pentru ridicara caselor dărâmate. Aceste familii merită căldura unui cămin de sărbători!“.
Acesta este mesajul transmis de Prefectura Tulcea în întreg judeţul. Cu toate că acelaşi semnal a mai fost transmis şi la sfârşitul verii, nimeni nu s-a arătat interesat să sprijine copmunitatea din Ceatalchioi, cea mai afectată de inundaţiile din vară.
În cursul acestei zile urmează ca localnicii să primească din partea statului casele modulare în care îşi vor petrece, cel mai probabil, sărbătorile de iarnă.
Pentru sinistraţii rămaşi pe drumuri iarna care se apropie este cea mai mare spaimă. Materialele de contrucţii nu a ajuns, din cauza lipsei de interes a constructorilor pentru licitaţiile pentru nisip şi balast. În timp ce alţi vecini şi-au gsit rude, prieteni, membrii ai familiei la care să stea până ce vor reuşi să îşi ridice din nou casele, 30 de personae stau cu sufletul la gură aşteptând casele modulare: ultima soluţie.
Conducerea administraţiei locale din Ceatalchioi a indentificat deja spaţiile unde urmează să fie amplasate casele modulare. Conform directivelor de la centru, acestea nu trebuie lăsate pe pământ, ci pe platforme betonate.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite