Tulcea: Sabangia, balta pescarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la marginea localităţii cu acelaşi nume şi la doar 30 de kilometri de Tulcea, balta oferă împătimiţilor sportului cu undiţa şansa unor capturi de porporţii.

Până la Sabangia faci doar 20 de minute cu maşină din oraş, pe drumul judeţean care leagă municipiul de localitatea Sarichioi. În Tulcea, laşi varianta şi faci dreapta pe traseul Agighiol - Sabangia. De cum intri în sat dinspre Agighiol, faci stânga spre baltă.

Raiul pescarilor

Cele două bălţi de la marginea satului, una de 10 hectare şi a doua de 70 de hectare de luciu de apă sunt prevăzute cu pontoane de lemn, pentru a facilita accesul pescarilor la baltă. Insula artificială din balta mică este raiul pescarilor.

Capturi de 25 de kilograme

Apa are o adâncime medie de un metru şi jumătate şi ascunde capturi impresionante de crap, somn, ştiucă sau şalău. Aici poţi prinde exemplare de crap de 20 de kilograme, somn de 25 de kilograme şi chiar ştiucă de 10 kilograme.
„Repopulăm bazinul piscicol în fiecare primăvară cu peşte din crescătoria proprie. Practic, tot peştele prins de pescari într-un an este repopulat pentru viitoarele capturi", spune Călin Ivanov, directorul societăţii care administrează bălţile, SC Rom-Pesc Impex SRL.

100 de lei taxa de acces

Taxa de acces de 100 de lei este valabilă de la răsărit până la apusul soarelui, pescarii având posibilitatea de a păstra 5 kilograme de peşte prins la trei lansete şi o undiţă.
Administratorul complexului sportiv a ridicat în această primăvară şi un pod de acces pentru ca pescarii să poată intra cu maşinile până la locul de pescuit.
Pentru a veni la pescuit la Sabangia trebuie să vă faceţi programare prin telefon.

Momeli recomandate:
Trusa de pescuit trebuie să conţină râme negre, porumb uscat sau în lapte, cuburi de mămăligă, viermuşi. Fir întins!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite