Citiți în noul săptămânal ADS Tulcea: S-au dus bordeiele, vin banii europeni (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva luni de la demararea operațiunii Demolarea, în zona fostelor locuințe din Zaghen tronează mormane de chirpici și BCA. Oamenii au părăsit locurile după ce au strâns ce aveau mai de preț și au plecat fie la rude, fie la locuințele din oraș.

Au trecut mai bine de trei luni de la începerea operațiunii de demolare a locuințelor construite ilegal în marginea estică a orașului acolo unde municipalitatea intenționează realizarea unei minidelte. După lungi parlamentări cu localnicii din zonă urmate de mai multe amânări, oamenii care locuiau aici și-au demolat singuri locuințele, au strâns materialele de valoare și au plecat fiecare după posibilități. În prezent în locul celor 20 de gospodării din chirpici sau BCA nu a mai rămas decât mormane de moloz, gunoaie și câini aparent fără stăpân.

image

„Am vândut tot ce aveam și am mai păstrat o văcuță pe care o ducem la o turmă de la ieșirea spre Agighiol. Acolo nu a mai rămas nimic din ce am construit mai bine de zece ani“, spune Ioana Cicorschi, unul dintre crescătorii de vite care și-a închis afacerea după ce s-a hotărât evacuarea zonei.

Citiți în săptămânalul ADS Tulcea poveștile oamenilor care au locuit în Zaghen!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite