Tulcea: S-a prelungit termenul pentru programul „Fiecare Copil în Grădiniță“. Descarcă de aici actele necesare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi copiii au şansa de a merge la grădiniţă
Toţi copiii au şansa de a merge la grădiniţă

În urma cererilor primite din partea comunităților locale, s-a prelungit termenul de depunere a aplicațiilor pentru Concursul Național „Fiecare Copil în Grădință“ până la data de 17 iunie 2011.

Asociația Ovidiu Rom și Ministerul Educației invită toate primăriile în colaborare cu şcolile, grădinițele și ONG-urile să aplice pentru o finanțare care să le ajute să aducă la gradiniță fiecare copil sărac cu vârsta între 3 și 6 ani.
Condiţii: să aibă peste 50 de copii foarte săraci de 3-6 ani care nu merg la grădiniță, un mediator școlar sau o persoană dispusă să preia acest rol, un asistent social care să se implice activ în proiect. Asociația Ovidiu Rom a alocat aproximativ 150 euro pentru un an pentru fiecare copil a cărui familie trăiște sub pragul sărăciei. Această sumă acoperă necesarul lunar de resurse educaționale și tichete sociale pentru familiile ai căror copii au avut prezență zilnică. În plus, Ovidiu Rom asigură formarea în metode educaționale moderne a profesorilor. Inițiativa Fiecare Copil în Grădiniță a fost lansată în iulie 2010 și până în prezent a sprijinit 1,300 de copii și familiile acestora din 19 comunități. Rata prezenței zilnice aproape s-a dublat față de anul școlar precedent.
Pentru descarcarea pachetului de aplicație şi consultarea ghidului de completare a formularelor dă click aici!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite