Tulcea: Renunţă la taximetria la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie pe străzile judeţului
Aglomeraţie pe străzile judeţului

Ca urmare a controalelor efectuate în judeţ pentru combaterea piratieriei auto, operatorii de transport care au câştigat licitaţiile se confruntă cu un nou fenomen: numărul clienţilor este extrem de mare.

Microbuzele „legale“ au devenit aglomerate după amenzile usturătoare aplicate celor care efectuau transport de persoane la negru.
„Cele două firme care efectuează curse Tulcea – Somova, spre exemplu, au câte două microbuze pe fiecare cursă şi nu reuşesc să transporte călătorii. Adică pe Tulcea-Somova se circulă din jumătate în jumătate de oră, ambele firme au licenţă pentru a opri în toate staţiile şi cu toate acestea nu fac faţă numărului de călători“, a declarat Paula Giurea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Tulcea.
Pirat auto implicat într-un accident rutier
Evenimentul s-a petrecut în weekend. Şoferul avea patru pasageri pe care îi transporta pe ruta Mahmudia – Tulcea. Din fericire, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.
Fănel Chiţu se afla la volanul unei Dacia Break în care transporta patru pasageri pe ruta Mahmudia – Tulcea. La kilometrul 4, în zona Carniprod, s-a lovit de un alt autovehicul aflat în trafic, care încercase o depăşire fără să se asigure. „Şoferul fusese reclamat anterior de operatorii de transport că efectua curse ilegale cu un Renault roşu, TL - 01 - PSI. Acum a ieşit pe traseu cu Dacia Break, crezând că nu va fi observat“, mai spune Paula Giurea.
„Atragem atenţia, şi pe această cale, că persoanele care urcă în maşini ce efectează curse ilegale în judeţ îşi pun vieţile în pericol. Sfătuim tulcenii să evite astfel de soluţii de transport şi să apeleze la cursele legale, respectiv să solicite bilet de călătorie de fiecare dată când urcă în microbuz“, spune Paula Giurea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite