Tulcea: Renunţă la o jucărie în favoarea unui copil orfan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucăriile vor ajunge la cei mici
Jucăriile vor ajunge la cei mici

Cei care vor să aducă un zâmbet pe chipul copiilor defavorizaţi pot dona jucării. Cutii pentru strângerea jucăriilor au fost deja amplasate la intrarea în Mall, în Centrul Eco Turistic, dar şi în şcolile din Babadag. Jucăriile vor ajunge la copiii din centrele de plasament, sau la cei cu probleme sociale

Ca de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă se organizează o sumedenie de acţiuni caritabile, scopul fiind de a bucura pe cât se poate copii instituţionalizaţi. O colectă de jucării a fost deja pornită la intrarea în Coral Plaza Mall, pe strada Babadag, acţiunea fiind o colaborare între administrator şi Palatul Copiilor Tulcea. De asemenea,şi reprezentanţii Institutul de Cercetări Eco – Muzeale din Tulcea au demarat camapania „Şi tu poţi fii Moş Crăciun!“, prin care încearcă să determine tulcenii să renunţe la o parte din jucăriile pe care le au prin casă pentru a fi alături de coliii fără posibilităţi materiale. Elevii din Babadag strâng şi ei jucării pentru 20 de copii nevoiaşi din clasele I-IV din localitate.
Să vină Moşul pentru copiii fără familie!
„Iniţiativa se intitulează  «Să vină Moş Crăciun şi pentru copii fără familii», este o colaborare între noi, care am pus spaţiul la dispoziţie şi Palatul Copiilor, care se va ocupa de colectare şi distribuire. Este o încercare de a oferi un zâmbet şi copiilor mai puţin norocoşi, care nu au părinţi care să le ofere o jucărie de sărbători“, spune Iulian Ichim, administrator. Deja în câteva zile s-au strâns ceva jucării, însă organizatorii speră că tulcenii vor da dovadă de mai multă bunătate până la Crăciun.
„Am găsit pe acasă o jucărie de pluş care stătea pe dulap de mult, de când aveam copil mic, mai bine să se joace un copil necăjit cu ea, de ce să le ţinem acasă să se pună praful pe ele?“, spune tulceanul Costică Irimia.
Tu poţi să fii Moşul!
Dacă vrei să îmbraci haina moşului şi să bucuri un copil amărât, poţi duce o jucărie la sediul Acvariului, acolo unde reprezentanţii ICEM au demarat de pe data de 10 decembrie o campanie de strângere de jucării:
„Cutia pentru jucării este amplasată la intrarea în Acvariu, în zona liberă. Cei care donează o jucărie nu trebuie să plătească bilet de intrare. Pur şi simplu vin în Centru, anunţă personalul că au de făcut o donaţie şi pot lăsa jucăriile în cutie“, spune Laura Doxan, din cadrul Institutul de Cercetări Eco – Muzeale Tulcea, cea care se ocupă de această colectă.
Jucăriile donate la Acvariu vor ajunge la familiile sărace din Delta Dunării. În acest sens, se colaborează cu cei de la ARBDD sau de la Căpitănia Zonală care vor duce pachetele în ajunul Crăciunului.
Un zâmbet de Crăciun la Babadag
De asemenea, elevii Grupului Şcolar Dimitrie Cantemir din Babadag, împreună cu grupul local „ Noi orizonturi pentru tineri“ au demarat deja o acţiune de colectare de jucării şi alte cadouri pentru 20 de familii nevoiaşe din localitate. Jucăriile pot fi donate în orice clasă din şcolile din Babadag.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite