Tulcea: Relaxare între Deltă şi mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relaxare pe faleza din Sulina
Relaxare pe faleza din Sulina

Sulina - cel mai estic oraş al ţării este o destinaţie preferată de tot mai mulţi turişti pentru peisajul unic. Chiar şi după sezonul de vară Sulina oferă multe posibilităţi de relaxare, chiar şi doar pentru a scăpa de traficul marilor oraşe, oferind acces atât la Marea Neagră cât şi în Delta Dunării.

Oraşul este unic în ţară prin modul de numerotare a străzilor, similar cu ce din New York. Astfel, primele şase străzi, cele paralele cu Dunărea, ar fi foarte familiare pentru un locuitor al metropolei americane. Dincolo de inedit, modul de organizare este foarte eficient şi mai simplu decât în alte oraşe, mai ales pentru turişti fiind foarte uşor să se descurce în Sulina. „Mergi pe «a-ntâia», apoi pe «a doua»“ - indicaţiile localnicilor sunt lesne de urmat decât dacă ar fi spus, spre exemplu, „Mergi pe Delavrancea, apoi pe Marinarilor“!

Dacă sunteţi în căutarea unei loc în care să petreceţi câteva zile de concediu la pescuit, puteţi opta cu încredere pentru Sulina. În zona „sondelor“ au fost capturați în ultimele zile mai mulţi somni peste zece kilograme, iar pe lacurile din jur - știucă de până la şase kilograme. În plus, scăpaţi de zgomotul maşinilor, cel puţin pe faleză.

Dincolo era mai scump…

La Sulina preţurile la cazare încep de la 75 de lei pe zi, totul negociindu-se în funcţie de masă. Vă veţi descurca mai uşor în oraș pentru că au fost montate mai multe panouri pe care sunt afişate numele şi adresele pensiunilor din oraş, condiţiile oferite precum şi numerele de telefon de la care puteţi obţine informaţii suplimentare. Dacă vă aşteptaţi la vechile camere acoperite cu stuf şi WC în fundul curţii, vă înşelaţi, pentru că printre condiţiile oferite acum turiștilor se numără aerul condiţionat, televizor cu antenă satelit şi chiar internet wireless! Cu gazdele se poate aranja şi o excursie la pescuit cu noaptea în cap, dar pentru asta ar fi mai bine să vă aprovizionaţi cu momeală de la Tulcea.

Dacă sunteţi tulceni, probabil că nu o să vă repeziţi la mâncărurile de peşte care pot fi destul de accesibile la casele particulare sau la unele pensiuni, dar la un restaurant central puteţi consuma 100 de grame de icre de crap în schimbul sumei de 10 lei, o ciorbă de peşte destul de gustoasă cu 6 lei (ceva mai ieftină decât o ciorbă de burtă care costă 6,5 lei) sau o saramură - la 6 lei.

Cei care doresc ceva mai deosebit se pot delecta cu o porţie de calcan prăjit, o porţie de 100 de grame costând 11 lei, dar se pot mulţumi şi cu o ceafă de porc ceva mai ieftină ca la Tulcea - 11 lei. Recomandarea supremă este, însă, celebrul storceag de la Amorel - o ciorbă de sturion, cu reţetă secretă, la 15 lei porţia.

În rest vă puteţi aproviziona fără probleme de la supermarketul din centru, unde poţi găsi absolut orice între orele 8.00 și 23.00.

Plaja de la Sulina te surprinde prin lipsa clasicei vânzoleli din alte zone turistice, lipsa manelelor care să urle la tot pasul şi peisajul semisălbatic. În rest, Sulina este preferată şi de foarte mulţi tulceni, fie şi numai pentru week-end. Soluţia ideală de deplasare, şi totodată cea mai ieftină, este plecarea de vineri după-amiază cu pasagerul şi retur duminică dimineaţa la ora 7.00, astfel că la ora 11.00 ajungeţi la Tulcea. Pe lângă navele clasice de pasageri există şi nave rapide care efectuează ruta Tulcea - Sulina şi retur, costul unui singur drum fiind de 50 lei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite