Tulcea: Protocol pentru protecţia cailor sălbăticiţi din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Tulcea a încheiat aseară un protocol cu organizația pentru salvarea animalelor Vier Pfoten. Caii sălbăticiţi din Letea nu vor mai fi duși direct la abator, ci cipați și verificați din punct de vedere sanitar. Cele două părți au convenit însă ca doar cei bolnavi să fie sacrificați.


Autorităţile din judeţul Tulcea şi  reprezentanţii organizaţiei „Vier Pfoten“ au semnat aseară un protocol de colaborare prin care se urmăreşte reglementarea capturării cailor din zona Pădurii Letea. Astfel, în perioada următoare se va proceda la prinderea şi identificarea cailor din zonă, microcipare şi controlul sanitar veterinar.
„Practic caii vor fi supuşi analizelor şi doar cei bolnavi vor ajunge la abator. Restul vor fi eliberaţi în mediul natural“ spune Kuki Bărbuceanu, reprezentantul „Vier Pfoten“ România.
„Iniţiativa Organizaţiei pentru Drepturile Animalelor “Vier Pfoten” este bine venită, în măsura în care propunerile acesteia vor fi complementare măsurilor luate deja de autorităţile statului roman“ spune şi prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu.

Planurile de salvare a cailor zac în sertare de doi ani

De menţionat ar fi că la nivelul judeţului Tulcea  funcţionează încă din 2009 „Grupul de lucrul constituit la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Tulcea, în anul 2009, privind rezolvarea problemelor create de animalele lăsate în libertate în Delta Dunării“.
„Organizaţia pentru Drepturile Animalelor “Vier Pfoten” a prezentat  astăzi  un draft de protocol de colaborare în care sunt preluate acţiuni din planul propus de autorităţi, planuri au existat mereu, însă nimeni nu a venit cu propuneri de finanţare, decât în ultimul ceas, cum a fost cazul acum“ mai spune prefectul Gudu.
Acesta reproşează practic ONG-urilo care militează pentru protecţia animalelor că profită de caii din Letea doar în situaţii extreme pentru a–şi face imagine, motivaţia fiind „materială“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite