Tulcea: Protest pe Facebook pentru salvarea cailor din zona Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de animale din toată țara au lansat un amplu protest pe rețeaua de socializare în încercarea de a stopa demersul autorităților locale de abatorizare a cailor semisălbatici.

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale de protecție a animalelor doresc formarea unui lanț uman de jur împrejurul țarcului din satul Cardon în care sunt închiși aproximativ 70 de cai din zona Letea.

Unul dintre reprezentanții iubitorilor de animale, doctorul Ștefan Răileanu de la Institutul Național de Cercetare Delta Dunării, prezent la fața locului în calitate de cercetător, spune că reprezentanții Vier Pfoten așteaptă venirea eventualilor protestatari.

image

Posibilitățile de acces în zona satului Cardon sunt destul de limitate. Protestatarii de pe Facebook trebuie să țină cont de faptul că singura cale de acces este pe apă, via orașul Sulina, cu condiția respectării programului navelor de pasageri care pleacă din Tulcea. Din orașul Sulina, accesul este asigurat  pe apă pe canalul Cardon și pe uscat pe un drum de 14 kilometri, după traversarea cu bacul a Dunării.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite