Tulcea: „Prostia Omenească“, pe scena teatrului „Jean Bart“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, de la ora 11.00, copiii sunt invitaţi la teatru. Cei mici vor petrece o oră într-o atmosferă de basm în regia lui Ion Dore şi Nelu Serghei. Preţul unui bilet de intrare este de 5,25 de lei pentru copii şi 8,5 lei pentru adulţii care îi însoţesc.

O bună parte din bilete s-au vândut deja încă de la finalul anului trecut. Piesele de teatru pentru copii se joacă cu sala plină de cele mai multe ori, pentru că spectatorii vin de la grădiniţă.
Piesa care are premiera mâine este o adaptare după povestea lui Ion Creangă, iar scenariul este semnat de Bogdan Ulmu. Muzica poartă amprenta lui Marius Ţeicu, iar din distrubuţie fac parte Mihai Gălăţan, Nicoleta Lungu, Ionel Durbală, Aurelia Ciobu, Costel Zamfir, Carmen Nicoară, Liviu Petcu.

Actorii şi regizorii lucrează la  această piesă din noiembrie şi au avut până acum 20 de repetiţii. Bugetul alocat este de 9.000 de lei.

„O piesă pentru copii este mult mai greu de montat decât una pentru adulţi. Ei vor să vadă lucrurile clar, iar impactul este major. Dacă nu le place, ar putea să nu mai vrea niciodată la teatru“, spune Nelu Serghei.

Combinaţie între „Păcală“ şi „Povestea Prostiei“

Pentru că piesa era prea scurtă aşa cum fusese scrisă iniţial (maxim 35 de minute), regizorul Nelu Serghei s-a decis să combine povestea cu o alta, tot a lui Creangă, la fel de cunoscută: „Păcală“.

„În privinţa titlului, am ales varianta «Prostia Omenească», pentru că mi se părea mai bun şi mai relevant decât «Povestea Prostiei», care era prea generic“, mai spune Serghei.

Piesa se va mai juca şi pe data de 28 ianuarie, tot de la ora 11.00.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite