Tulcea: Prinşi cu plase monofilament de peste un kilometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele a fost confiscat
Peştele a fost confiscat

Poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat, ieri, în zona localităţii Iazurile, 94 de kilograme de  peşte din  diferite specii şi 1230 m de plasă monofilament a cărei deţinere este interzisă prin lege.


Oamenii legii efectuau o acţiune pe linia combaterii braconajului piscicol, în timpul căreia au oprit, în vederea controlului, un autoturism marca Dacia în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 28 şi 36 de ani, domiciliate în localitatea Iazurile.
La verificarea autoturismului, în portbagaj au fost depistati mai multi saci de rafie ce contineau 5 setci monofilament cu captura de peste.
Făptaşii au fos sinceri: au declarat că sunt plasele lor, iar peştele era destinat consumului propriu.
„Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 270 lei, a fost predată la o  societate comercială de profil, iar celor trei persoane le-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit de plase monofilament“, a declarat Natalia Agighioleanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite