Tulcea: Prins cu 156 de kilograme de peşte în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul le-a povestit poliţiştilor că a cumpărat peştele de la nişte necunoscuţi din Sarichioi şi că era destinat consumului propriu

Bărbatul de 42 de ani transporta într-o Dacia cele 156 de kilograme de peşte proaspăt, din diferite specii. Întrebat de poliţiştii de frontieră, acesta a declarat că l-a cumpărat şi vroia să îl mănânce împreună cu familia. Întreaga cantitate de peşte, în valoare de aproximativ 421 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale de profil, iar celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport peşte fără documente legale.
„În perioada următoare, poliţiştii de frontieră tulceni vor intensifica acţiunile de combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu celelalte instituţii abilitate în acest sens“, spune Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.
În ultimele 48 de ore, la nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea, au fost reţinute în vederea confiscării 10 plase monofilament cu lungimea totală de 620 m şi 400 kg de peşte din diferite specii.
Pe numele persoanelor care au încălcat legislaţia în domeniu, în funcţie de gravitatea faptei, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol ori au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite