Citiți în noul săptămânal ADS Tulcea: Primul funcționar public prins cu șpagă face dezvăluiri GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Dumitru Lascu, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta vorbește despre flagrantul din 2008.

După o reţinere ca-n filme, cu un flagrant făcut „ca la carte“, cu înregistrări, camere ascunse şi bani marcaţi, Dumitru Lascu rămâne în libertate. Fostul preşedinte CJAS a primit o pedeapsă cu suspendare.

Procesele au durat doi ani şi jumătate. După ce Tribunalul Tulcea l-a condamnat la patru ani cu suspendare, Dumitru Lascu a mers mai departe, susţinându-şi nevinovăţia. Curtea de Apel Constanţa i-a redus pedeapsa la jumătate: acum are de „executat“ doi ani cu suspendare pentru „primirea de foloase necuvenite“.

image

La Constanţa avocatul lui Lascu a reuşit să schimbe încadrarea juridică: de la infracţiuni de corupţie la primirea de foloase necuvenite. Despre decizia Curţii de Apel, Dumitru Lascu spune că este „un pic de dreptate“ (reducerea pedepsei), dar asta nu înseamnă că nu ia în calcul continuarea procesului. Are zece zile să atace la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia de la Constanţa.

În ceea ce-l priveşte pe denunţător, George Năstase, spune că nu a discutat cu el de la flagrant şi nici nu vrea să mai audă de el vreodată

Citiți în săptămânalul ADS Tulcea dezvăluirile fostului șef al CJAS!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite