Tulcea: Primăria Babadag scoate la licitaţie spitalul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de săptămâna viitoare, consilierii din Babadag vor discuta proiectul de hotărâre privind scoaterea la licitatie publică în vederea concesionării a imobilului compus din clădirea spitalului orăşenesc Babadag şi a terenului aferent acesteia, în vederea desfăşurării de activităţi medicale.

Din această primăvară, spitalul din oraşul Babadag s-a închis în urma deciziei venite de la Ministerul Sănătăţii. Cadrele medicale din Babadag au optat să facă naveta către Spitalul Judeţean  de Urgenţă. Clădirea spitalului, modernizată, va rămâne în domeniul sanitar. În clădire va funcţiona, pentru o scurtă perioadă, un centru sanitar în care cei patru medici de familie vor asigura asistenţa medical. Pe termen lung, clădirea va fi concesionată pe 49 de ani, cu regula ca timp de 10 ani să nu se schimbe obiectul de activitate. „Aici va putea să fie o maternitate, un spital de ginecologie, oricum va trebui să rămână în acest domeniu. Nu ştim încă ce se va întâmpla cu tot spaţiul“, spune fostul director al spitalului, dr. Mustafa Latif.
Culmea: Fără vreun cadru medical, spitalul există şi are un buget de 200.000 de lei!
Spitalul Babadag s-a închis, dar Consiliul Local nu a votat niciodată schimbarea destinaţiei clădirii. Aici, teoretic, funcţionează în continuare un spital, care are şi buget: „Au rămas vreo 2 miliarde de lei (vechi) în conturi. Pe noi toţi ne-au dat afară, dar banii au rămas. Nu ştiu cum ce se va întâmpla cu aceşti bani, care sunt bugetul unui instituţii care nu mai există“, mai spune dr. Mustafa Latif.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite