Tulcea: Pregătiți-vă mașinile pentru iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii îşi pregătesc deja maşinile
Şoferii îşi pregătesc deja maşinile

Iarna trecută i-a luat prin surprindere pe șoferii tulceni care nici nu s-ar fi gândit vreodată că vor fi nevoiți să îndure asemenea condiții meteo. Pentru această iarnă se anunță condiții mai grele decât în sezonul rece anterior, așa că tulcenii ar face bine și s-ar grăbi cu echiparea mașinilor pentru iarnă.

Vremea anvelopelor intermediare, bune atât vara, cât și iarna, s-a dus în sezonul trecut, când  gerurile și zăpezile au făcut ravagii. Acum orice șofer trebuie să ia în calcul achiziționarea unor anvelope de iarnă.
Cele mai ieftine anvelope noi pe care le poate achiziționa un șofer de Logan, spre exemplu, costă 170 de lei bucata. Pentru cei cu pretenții, dar și cu dare de mână, acestea pot sări și de 250 de lei bucata.
Șoferii de mașini mari vor avea de scos din buzunar sume proporționale cu dimensiunea mașinilor. Astfel, pentru o mașină 4x4, anvelopele ajung și la 500 de lei bucata.
Variantă de criză: anvelope second hand
Centrul comercial de pe Isaccei, renumit pentru aceste anvelope, este din ce în ce mai aglomerat. Este primul care a adus cauciucuri de iarnă.
Aici un cauciuc de Logan, de exemplu, poate fi achiziționat la numai 80 de lei, ceea ce înseamnă că un set complet va echipa mașina cu numai 320 de lei.
Există și în acest caz diferențe semnificative în funcție de tipul mașinii. Pentru o mașină 4x4, șoferul va scoate din buzunar circa 150 de lei pentru un cauiciuc de iarnă.
Lanțuri, obligatoriu
Pentru că mare parte din drumurile din județ se vor înzăpezi, cu sau fără promisiunile celor care gestionează situația, tulcenii ar trebui să își cumpere lanțuri pentru mașină. Neapărat. Prețul unor astfel de echipamente variază între 70 și 150 de lei, în funcție de calitatea lor.
Lopată, făraș, mătură, rașchetă
Ustensile nu foarte costisitoare, dar extrem de utile atunci când îți pregătești mașina pentru iarnă. Din autovehicul nu trebuie să lipsească rașcheta pentru înlăturarea gheții de pe parbriz și geamurile laterale, dar nici lopata, fărașul și mătura, pentru îndepărtarea cantităților industriale de zăpadă.
Porniți la drum. Cu vinietă cu tot!
Conducerea Consiliului Județean Tulcea se declară pregătită pentru sezonul rece. Planul de intervenție a fost aprobat, banii au fost alocați, echipele sunt pregătite să intervină. Tot ce-i mai trebuie șoferului tulcean este că plece la drum. Dar cu tot cu vinietă, că altfel nu are voie să ceară ajutorul autorităților!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite