Tulcea: Poliţia a confiscat aproape 4000 de ţigarete de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi dimineaţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea a finalizat acţiunea „Contrabanda“, demarată la începutul săptămânii. Poliţiştii tulceni, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Finanţe şi cei de la Vamă au confiscat aproape 4000 de pachete de ţigări, marca Winston, cu timbru din Republica Moldova. 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea a finalizat operaţiunea „Contrabanda“, acţiune care a vizat patru localităţi din judeţ. La Garvăn, Chilia Veche, Horia şi Niculiţel s-au organizat aseară patru percheziţii imobiliare, prilej cu care au fost confiscate aproape 4000 de pachete de tigarete, cu timbru din Republica Moldova.
Ce era de demonstrat s-a demonstrat
Comisarul Lucian Ţugui a precizat că au existat informaţii legate de practicarea comerţului cu ţigări de contrabandă în localităţile amintite. Probele adunate, inclusiv percheziţiile domiciliare au condus la identificarea mai multor cetăţeni ce se aprovizionau cu ţigarete din Republica Moldova. Acestea erau vândute pe piaţa neagră la un preţ mult sub cel practicat pe piaţa românească.
„Aceste acţiuni au fost demarate la începutul săptămânii. Noi le-am finalizat astăzi, în sensul că am centralizat toate datele. Am acţionat pe informaţiile noastre. Dimineaţă, patru  autori au fost audiaţi. Explicaţiile acestora nu au niciun suport în realitate. Datele de pe timbrele cu care sunt marcate ţigările demontează orice motiv avansat de către cei găsiţi cu ţigaretele la domiciliu. Acestora le vor fi întocmite dosare penale pentru fraudă vamală“, a declarat comisarul Ţugui.

Va urma

Inspectorul şef al IJP Tulcea, comisarul-şef Vasile Şofan a precizat că acţiunile  pe contrabandă vor continua întrucât comerţul cu ţigarete din Moldova a prins amploare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite