Tulcea: Pîrlog, în sfârşit în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Pârlog, lichidatorul tulcean acuzat de trafic de influenţă, scapă de gratii. Judecătorii constănţeni au admis cererea lui de eliberare. Tulceanul nu va putea părăsi, însă, localitatea de domiciliu.

A fost decizia Curţii de Apel Constanţa. Viorel Pîrlog, omul care a mai fost eliberat pe hârtie preţ de câteva zile, a ieşit definitiv şi irevocabil din arestul preventiv. Acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în cursul săptămânii trecute.
Arestat la începutul lunii septembrie, Pârlog a încercat de mai multe ori să iasă din arest preventiv. La ultima încercare, judecătorii din cadrul Tribunalului Tulcea au fost de acord, dar eliberarea nu a fost susţinută şi de Constanţa. Judecătorii Curţii de Apel au decis că Pîrlog trebuie să stea în continuare după gratii. Astăzi, însă, aceiaşi judecători constănţeni au decis definitiv şi irevocabil înlocuirea măsurii de arest preventiv şi interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.
Fostul şef al lichidatorilor tulceni este acuzat că la data de 6 mai 2010, în calitate de lichidator judiciar al societăţii comerciale administrate de denunţător, a pretins de la acesta din urmă suma de 1.000 lei, promiţându-i că îl va ajuta în cursul procedurii de lichidare judiciară, prin intervenţii la judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Tulcea, în scopul de a-i favoriza poziţia în dosarul de lichidare. Din suma pretinsă, denunţătorul i-a remis pe loc lichidatorului judiciar suma de 600 lei“, se arată în comunicatul DNA Constanţa.
Mai mult, spun procurorii, în perioada 7- 9 septembrie 2010, lichidatorul Pîrlog Viorel i-a mai pretins denunţătorului suma de 4.000 lei pentru a interveni pe lângă acelaşi judecător sindic în scopul soluţionării lichidării judiciare într-o modalitate favorabilă denunţătorului.
La data de 10 septembrie 2010, inculpatul a fost surprins în flagrant delict imediat după primirea sumei de 4.000 lei de la denunţător.
Ca urmare, la data de 11 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Constanţa a decis arestarea inculpatului Pîrlog Viorel pe termen de 29 de zile.
Din câte se pare, denunţătorul este Nere Iancu, fost administrator al firmei Delarom Impex din Tulcea, cu activitate în domeniul construcţii. Lichidatorul judiciar Pîrlog era reprezentant al firmei Rovi Now IPURL Tulcea. În 2010 cei doi au două procese pe rolul Tribunalului Tulcea, în ambele lichidatorul primind câştig de cauză.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite