Tulcea: Peste 7 tone de hârtie colectate de elevii Colegiului Economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul concursului naţional „Şcoli pentru un viitor verde“, elevii Colegiului Economic Delta Dunării au colectat 7035 kg de hârtie şi carton, 357 kg de doze de aluminiu şi 298 kg de PET-uri.

Activitatea s-a desfăşurat pe durata a 4 luni şi a avut ca scop responsabilizarea elevilor prin colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile (hârtie, doze de aluminiu, PET-uri). Materialele au fost colectate de la elevi de acasă, din şcoală şi din internatul colegiului. Materialele au fost colectate şi depozitate în containerele dăruite în acest scop de o firmă specializată în colectarea şi valorificarea materialelor recuperabile. Ele au fost livrate centrului de colectare în fiecare lună şi s-au întocmit procese verbale.

„Deşi activităţile de colectare PET-uri nu intră în concurs, elevii le-au colectat pentru că sunt ecologişti adevăraţi. Programul de colectare, selectare şi valorificare a deşeurilor a început în şcoala noastră în urmă cu 3 ani, prin implementarea unui proiect ecologic, şi se va desfăşura şi în afara concursurilor, sub forma activităţilor ecologice. Colectarea şi valorificarea materialelor are un dublu rol: cel de a proteja mediul şi de autofinanţare. Cu banii obținuţi din valorificarea deşeurilor am cumpărat materialele necesare pentru amenajarea Colţului Verde şi a parcului ecologiştilor din incinta şcolii“, spune profesorul Gherghina Albăceanu, coordonatorul echipei verzi a Colegiului Economic.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite