Tulcea: Peste 60 de copii își vizitează tații închiși la Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunea face parte din Proiectul „Alături de familie“, cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Familiei. Proiectul are ca beneficiari un număr de 34 de persoane private de libertate din toate regimurile de executare.

În urma discuţiilor purtate cu cele 34 de persoane condamnate, penitenciarul din Tulcea se aşteaptă ca astăzi să fie gazdă primitoare a 60 de copii care îşi vor vizita taţii arestaţi. Aceştia vor fi însoţiţi de 37 de adulţi mame şi bunici.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea, Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, Protoieria Tulcea, Asociaţia Umanitară „Noroc“ şi Asociaţia „Mâini Întinse“.

De asemenea, activitatea proiectului presupune şi medierea unei întâlniri într-un cadru organizat, în spaţiile disponibile din sectorul vizită, între părinţii aflaţi în detenţie şi copiii acestora însoţiţi de mame sau bunici.

Scopul proiectului constă în sprijinirea persoanelor private de libertate în procesul de pregătire continuă pentru reintegrare socială, favorizând contextul social de menţinere, dezvoltare şi consolidare a legăturii cu membrii familiei constituite şi cea de origine. Totodată, se evidenţiază cunoaşterea atribuţiilor şi rolului instituţiilor de stat, a societăţii civile în intervenţia asupra copiilor cu probleme sociale, precum şi sensibilizarea comunităţii la problematica relaţionării persoanelor aflate în detenţie cu copiii acestora.

Proiectul va fi evaluat prin aplicare de chestionare beneficiarilor direcţi, prin care se va identifica gradul de împlinire a aşteptărilor persoanelor condamnate privitor la soluţiile identificate pentru situaţiile de dificultate, cunoaşterea rolului instituţiilor publice şi a ONG-urilor din comunitate cu rol în asistarea socială şi participarea activă în activităţile proiectului.











Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite