Tulcea: Pescarii profesionişti din Deltă, cocoşaţi de birocraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi exercita activitatea, pescarii comerciali din Deltă au nevoie de cinci autorizaţii, de la trei instituţii diferite

Pentru început, orice pescar comercial  va trebui să obţină permisul de pescuit. Dacă anul trecut acesta a fost eliberat de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, anul acesta va fi actualizat de către  Administraţia Biosferei Delta Dunării. Tot de la ARBDD pescarii îşi iau şi autorizaţia de pescuit şi autorizaţia de mediu. Licenţa de pescuit se obţine de la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, iar autorizaţia de funcţionare de la Consiliul Judeţean Tulcea.
„Încercăm anul acesta să comasăm autorizaţia de pescuit şi autorizaţia de mediu într-un singur act. Cea de mediu costă 50 de lei, iar cea de pescuit 200 de lei. Vrem să le unim într-o singură autorizaţie, cea de mediu, pe care să o tarifăm cu numai 50 de lei“, a declarat directorul executiv al ARBDD, Cornelia Benea.
Până la momentul de faţă la ARBDD au solicitat autorizaţie de mediu peste 100 de pescari din Delta Dunării. Conform bazei de date de la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, în Deltă există 1600 de pescari, dar conducerea ARBDD spune că au informaţii numai despre 1.000 de pescari care ar activa în Deltă: „Rămâne ca în acest an să vedem ce se întâmplă cu cei 600 de pescari care nu se regăsesc în datele noastre“, spune guvernatorul Grigore Baboianu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite