FOTO Tulcea: Pensionarii militari au protestat la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 de pensionari din cadrul filialei tulcene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au protestat astăzi la sediul Prefecturii împotriva tăierii pensiilor. „Jos Boc“ şi „Jos Băsescu“ au fost principalele scandări ale protestatarilor.

Gerul nu a speriat pensionarii militari care s-a prezentat în centrul oraşului pentru a protesta timp de două ore, foarte bine organizaţi.

„Ne cerem scuze angajaţilor Prefecturii dar şi conducătorilor auto pentru acţiunile noastre dar este singura modalitate prin care ne putem manifesta îngrijorarea. Timp de 20 de ani nu am fost deranjaţi şi nu am deranjat pe nimeni, până în acest an când Guvernul a trecut la recalcularea, decapitarea şi drijmuirea pensiilor. Prin protestul nostru paşnic nu dorim decât menţinerea pensiilor acordate militarilor“, a declarat colonelul în rezervă Eugen Stroe.

Cu bibilica la protest
În condiţiile reducerii pensiilor, cei prezenţi şi-au luat titulatura de asistaţi social, colonelul Stroe venind chiar cu o bibilică în mijlocul protestarilor, făcând aluzie la criteriile propuse de Guvern pentru acordarea ajutorului social.

image

La protestul militarilor în rezervă şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii autorităţilor, primarul Constantin Hogea invitând cel mult 20 dintre aceştia pentru a discuta problemele la un ceai cald dar fiind refuzat.

De asemenea, prefectul Vasile Gudu a apărut în faţa protestarilor asigurându-i că memoriul înaintat în această săptămână de către sindicatul militarilor a fost deja adus la cunoştinţa Guvernului. „Poate că a fost vorba de o abordare pripită prin această recalculare a pensiilor, dar noi vă asigurăm de respectul nostru“, a declarat prefectul în huiduielile celor prezenţi.

image

Scandările împotriva Preşedintelui şi primului ministru dar şi altele precum „Ciuma portocalie=cancerul României“, „Băse, debarcarea urgent“, „Popor român, alarmă, ai rămas fără armată“ au fost auzite pe parcursul celor două ore de protest.

La această acţiune au fost prezenți 30 de jandarmi tulceni. „La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi a fost creată şi o subunitate de intervenţie, pregătită pentru eventualitatea degenerării acestui protest. Nu a fost cazul să intervenim întrucât protestul a fost unul paşnic“, spune Liviu Stoica, purtător de cuvânt al IJJ Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite