Tulcea: Pensionarii au cerut reintroducerea gratuităţii pe autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De această dată, doleanţele au fost transmise prefectului Gudu, care a promis o intervenţie pe lângă primarul Hogea. Reprezentanţii asociaţiilor persoanelor vârstnice au profitat de întâlnirea convocată de Prefectură pentru a sublinia încă o dată greutăţile prin care trec pensionarii şi cheltuielile în plus pe care trebuie să le facă pentru obişnuitele deplasări la piaţă sau la farmacie.

Pensionarii tulceni au solicitat ieri prefectului Vasile Gudu, în cadrul şedinţei Comitetului Persoanelor Vârstnice, o nouă intervenţie pe lângă autorităţile municipale în sensul reintroducerii gratuităţii pe mijloacele de transport în comun.
„Prin eliminarea legitimaţiilor de gratuitate, societatea de Transport Public nu a avut nimic de câştigat. N-au crescut veniturile iar cheltuielile au rămas constante pentru că numărul de curse este acelaşi, dar autobuzele circulă goale. Măsura nu a avut niciun efect, ba mai mult face rău pensionarilor, care trebuie să plătească biletul ca să ajungă la piaţă“, a declarat Nicolae Spătaru, preşedintele Uniunii Judeţene a Pensionarilor. Reprezentanţii persoanelor vârstnice au propus chiar soluţia reducerii plafonului de pensie pentru persoanele care beneficiază de la gratuitate, dar reintroducerea acestei gratuităţi încă din acest an.
„N-am înţeles nici eu raţionamentul care a dus la această decizie, dar voi insista pe lângă domnul primar Hogea pentru reintroducerea gratuităţii“, a declarat prefectul Vasile Gudu.
„De asemenea, controlorii ar trebui să fie mai umani, nu să dea oamenii jos numai pentru că n-au bilet. Cunosc o persoană cu handicap care beneficiază de transport gratuit, dar nu avea legitimaţia asupra sa. Nici nu s-au uitat la el, l-au dat jos imediat“, declară Nicolae Pârvu, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice.
Reprezentanţii municipalităţii au declarat în repetate rânduri că această măsură este una temporară, astfel că de la începtul anului viitor, gratuitatea va fi din nou introdusă. Cu această ocazie va fi însă limitat numărul de călătorii gratuite efectuate zilnic, cu ajutorul unui sistem electronic. Până atunci, pensionarii suferă în continuare din cauza preţului piperat al biletului de 4 lei per două călătorii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite