Tulcea: Pensiile speciale rămân în picioare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre pensiile calculate după legi speciale. Jumătate din dosarele înregistrate, în jur de 20, au primit deja soluţie. Tribunalul Tulcea spune că aceste decizii emise de Casa de Pensii sunt nelegale.

În judeţul Tulcea există în jur de 40 de pensionari care au primit pensiile în baza unor legi speciale. „Pensii nesimţite“, le spun guvernanţii. „Pensii legale“, le spun judecătorii. Aproape toţi au depus contestaţii în instanţă, şi jumătate dintre ei au şi primit câştig de cauză.
Conform informaţiilor făcute publice de instanţa tulceană, peste 20 de pensionari au primit deja vestea cea bună: deciziile emise în august, rspectiv octombrie sunt nelegale, iar Casa de Pensii este obligată să achite către cei care au contestat diferenţele de bani pentru perioada în care a tăiat din veniturile acestor pensionari.
„Lucrurile nu se opresc aici. Acestea au fost doar dosarele pe fond. Urmează ca aceste decizii să fie atacate în recurs“, spune directorul Casei Judeţene de Pensii Tulcea, Mihaela Stănciulescu.
Florea Damianov, aviatorul doborât de Guvern, nu a depus contestaţie
La recalcularea pensiilor speciale cel mai mult a avut de pierdut Florea Damianov, fost aviator, care dintr-o pensie de 7.000 de lei a rămas cu 1.000 de lei. Este şi printre puţinii, dacă nu chiar singurul care nu a contestat decizia de pensionare şi a decis să se resemneze cu banii pe care guvernul s-a decis să-i dea.
Cine îşi va vedea banii înapoi
Iată care sunt categoriile profesionale care aveau pensii speciale la Tulcea: personalul auxiliar al instanţelor judecătoreşti,  parlamentari, deputaţi, senatori, personalul Curţii de Conturi. Singurul aviator nu a depus contestaţie.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite