Tulcea: Patru ani cu suspendare pentru pedofilul din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul scapă de închisoare, dar va fi în atenţia autorităţilor
Tânărul scapă de închisoare, dar va fi în atenţia autorităţilor

Ionuţ Tiberiu Agache (21 de ani) a fost trimis în judecată pentru viol. Tiberiu va fi supravegheat timp de şase ani de zile (perioada de încercare) pentru fapta comisă în vara anului 2008. Victima fost un băieţel de 12 ani, care, pentru a scăpa de violator, i-a dat ceasul de la mână şi i-a promis 50 de lei

Tiberiu avea numai 19 ani când a violat un copil de 12 ani. Se judecă de aproape un an, iar în urmă cu două zile şi-a primit sentinţa penală. Ionuţ Tiberiu Agache a fost condamnat la patru ani de închisoare. Tribunalul a decis suspendarea executării pedepsei, şi punerea lui sub supraveghere timp de şase ani de zile. În acest timp, Tiberiu Agache este obligat să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Tulcea, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
De asemenea, acesta va fi obligat să îşi ia tratamentul medical până la însănătoşire.
10.000 de lei, daune morale pentru familia lui Ionuţ
Ionuţ şi mama lui, Mirela, s-au constituit parte civilă în dosarul deschis împotriva lui Agache. Prin sentinţa 306/19 octombrie 2010, Tribunalul Tulcea a decis că familia copilului va primi daune morale în sumă de 10.000 de lei. Inculpatul va mai trebui să plătească şi cheltuieli de judecată – 700 de lei.
Fapta s-a petrecut în iulie 2008
În fapt, s-a reţinut că la data de 8 iulie 2008, inculpatul Agache Ionuţ-Tiberiu, care se afla în vacanţă la tatăl său într-o localitate din Deltă, în timp ce se deplasa cu bicicleta către magazinul din centrul comunei, s-a întâlnit cu minorul Ionuţ M. de 12 ani. Tiberiu i-a propus minorului să-l însoţească şi împreună au intrat într-o clădire aflată în construcţie, minorul fiind condus la subsolul clădirii, într-un loc întunecat unde, sub ameninţare, inculpatul i-a cerut minorului să întreţină un act sexual oral. Pentru a-l determina pe autor să înceteze acţiunea, minorul i-a dat ceasul pe care îl avea la mână, promiţându-i că atunci când va ajunge la domiciliu, îi va da şi suma de 50 lei. În aceste condiţii, minorul a reuşit să iasă din clădire iar la domiciliu i-a povestit mamei sale cele întâmplate care a sesizat organele de poliţie imediat despre cele întâmplate.
„Potrivit Codului penal, actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani, pedeapsa pentru viol este închisoarea de la 10 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi“, se arată în comunicatul de presă trimis de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite