Tulcea: Paştele la grătar
0Sute de tulceni au dat mielul tradiţional şi ouăle vopsite pe tradiţionalul mic la grătar şi tradiţionala sticlă de bere. Vremea frumoasă i-a determinat pe aceştia să gătească în aer liber şi să se bucure de prima zi de Paşte.
Nu vor să stea între patru pereţi şi să mănânce fripturi de miel, ouă fierte, cozonaci şi pască. Paştele pentru ei este o nouă ocazie să iasă la pădure, pentru un „tradiţional“ grătar.
„Am fost dimineaţă la biserică, am ciocnit, conform tradiţiei, şi am zis să ieşim cu familia la un grătar, să fie altceva decât de obicei“, spune Ion (58 de ani), pensionar din Tulcea.
„Ce să facem acasă? Nu stăm toată ziua în case? Vrem aer liber, miros de grătar... Vrem să curgă berea, să jucăm un fotbal!“, spune Laurenţiu (16 ani), din Somova.

