Tulcea: Paralizat după ce și-a apărat o colegă de un cuţitar! (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu peste 10 ani, Vasile Rugină (42 de ani) a fost înjunghiat în spate după ce îi luase apărarea unei colege controloare pe autobuz.. Diagnosticat cu tetrapareză spastică, Vasile încearcă în prezent să obțină un ajutor pentru a efectua un tratament cu celule stem în China, în vederea refacerii măduvei spinării.

17 noiembrie 1999. „O zi bine memorată, o știu mai bine decât ziua de naștere“, spune Vasile. Însoțit de doi colegi, se întorcea de la muncă cu autobuzul ca un simplu călător, el fiind angajat conducător auto la Transport Public. La un moment dat, o colegă controloare aflată în timpul programului intră într-o altercație cu un călător. Vasile intră în discuție ținându-i partea. La coborâre, individul îl așteaptă și se repede spre el. „Din momentul acela nu mai știu decât că m-am trezit pe trotuar, fără să pot face nicio mișcare, paralizat complet. Am strigat la colegi care inițial l-au imobilizat pe individ, dar respectivul a dat cu cuțitul și l-a tăiat pe unul în lateral iar pe celălalt doar la haină, s-a eliberat și a dispărut“, își amintește Vasile.





A fost internat la spital la Tulcea cu diagnosticul tetrapareză spastică prin înjunghiere, seara a fost transportat la Constanța și a doua zi la București, la Spitalul Dr. D. Bagdasar, unde a rămas internat până în luna martie a anului 2000. Au urmat câteva luni de internare la Mangalia, la Sanatoriul Balnear și de Recuperare, după care s-a întors acasă.



Autor necunoscut
Nici până la această dată, nu se știe cine i-a provocat nenorocirea. „La opt zile după ce am fost înjunghiat, a venit Poliția să-mi ia o declarație. După ce au venit la mine s-au dus și la colegii mei, dar niciunul dintre ei nu știa exact cum arăta individul. Alți martori nu s-au găsit, nimeni n-a văzut nimic. După doi ani și jumătate, polițiștii mi-au prezentat un album cu infractori, din care multe poze lipseau, fie pentru că erau morți, fie pentru că ieșiseră de sub urmărire“, spune Vasile. După 12 ani, autorul este necunoscut.
În toată această perioadă, Vasile nu a renunțat la ideea de a-și îmbunătăți starea sănătății. A urmat tratamente, a făcut fizioterapie, iar soția i-a fost permanent alături devenind asistent personal. A devenit conștient că „nu mai poate alerga“, dar își dorește din tot sufletul să devină un pic mai independent, astfel încât să poată mânca singur, să se poată deplasa la toaletă, să se spele și, poate, să facă câțiva pași.
În prezent, locuiește în condiții modeste împreună cu soția și cu fiica Andreea, de 17 ani, într-un sector de casă de 30 metri pătrați, achiziționat prin credit. Veniturile familiei nu depășesc 1.000 de lei lunar.
Posibil tratament în China
Vasile a tot căutat noi soluții, trimițând adrese la mai multe clinici de specialitate din țară și străinătate. O clinică din Germania specializată pe tratamente cu celule stem i-a dat o rază de speranță. Poate urma un tratament în China, la una din clinicile Beike Biotechnology Co din Shenzhen, dar are nevoie de aproximativ 25.000 de dolari pentru a fi acceptat în program. Suma acoperă un tratament de o lună de zile cu 6-7 intervenții de implant al celulelor stem.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite